Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sivo za vikend

Još sutra vruće, za vikend kiša i zahlađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplo vrijeme i temperature iznad 25 stupnjeva pratit će nas još sutra, a onda nastupa postupno zahlađenje, koje će kulminirati s nedjelje na ponedjeljak.

Temperaturu između 25 i 30 stupnjeva, kao danas, možemo očekivati još i sutra, no pred vikend, a i u dane vikenda ipak će biti malo manje toplo. Promjenu vremena pratit će i pogoršanje biometeoroloških prilika, a koncentracija peluda drveća idućih nekoliko dana ostaje visoka.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

>> Do sredine tjedna temperature se mogu popeti i na +29!

U naše krajeve premiještat će se i vlažan, nestabilan zrak pa će zato idućih dana i vrijeme biti promjenjivije. No sve do nedjelje poslijepodne ne očekuju se ozbiljnije oborine.

Sutra ujutro i prijepodne, u Slavoniji i većini Dalmacije još će prevladavati sunčano dok će zapadnije te sjevernije u zemlji ipak biti više oblaka. Pritom ponegdje na sjevernom Jadranu te u gorju može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura bit će većinom između 14 i 17 stupnjeva, u gorju malo niža, a na istoku i jugu zemlje može biti i koji stupanj viša.

Sutra poslijepodne nosi djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Potkraj dana, lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi, ponegdje praćeni i grmljavinom, a ponajprije u istočnoj Slavoniji.

U gorju, a posebno na sjevernom Jadranu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, no samo ponegdje uz malo kiše ili pokoji pljusak. Na moru će puhati i slab do umjeren sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 21 i 26 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti većinom djelomice sunčano, a malo kiše mjestimice moguće je samo na sjevernom dijelu. Očekuje se slab vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će između 25 i 29 stupnjeva.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a povremeno i malo kiše ili pokoji pljusak u kopnenom području zadržat će se sve do nedjelje. U drugom dijelu vikenda bit će oblačnije, uz češću, a u noći na ponedjeljak i obilniju kišu. Zadržat će se toplo, no više ne i vruće vrijeme koje nas je pratilo tijekom tjedna.

Slično vrijeme bit će i na moru u narednim danima. Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a uglavnom na sjevernom Jadranu i uz mogućnost za pokoji pljusak. U nedjelju će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, ponegdje uz grmljavinu. Glavnina kiše očekuje se u noći na ponedjeljak. I na moru idućih dana ostaje toplo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene