Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto prosvjedovanja

Još jedan način na koji se može obilježiti 1. svibnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor većine građana za Praznik rada bio je zabava na otvorenom uglavnom uz hranu i roštiljanje. Izletišta su bila puna. Neki su izabrali mirniju obiteljsku varijantu uz rijeke, oni mlađi gužvu u parkovima. Nije nedostajalo ni društvenih igara, kao ni opuštanja.

Moto budnicom u Bjelovaru je počeo praznični dan. A onda su, kao i drugdje, mnogi nastavili družiti se uz hranu. Obitelj Golubović dobro se pripremila. S obzirom na to da se već godinama okupljaju, točno znaju što vole. 'Ne smije biti jako pečeno, izvana lagano da bi unutra bilo saftno i sočno', kazao je Branko.

Pročitajte i ovo Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu Prvomajska proslava Praznik rada Velika prvomajska proslava na Maksimiru: Tomašević pozvao građane na grah i štrukle, otkrio tko će nastupiti

U Karlovcu, obitelji s manjom djecom najčešće su birale mirnija mjesta. Izletište kraj Mrežnice idealno je za igre na travi. 'Za praznik rada ovdje je jako lijepo, možemo svašta raditi, imamo frizbi. Još se ne može kupati jer je voda hladna', kazao je Tin.

I za hranu je na Mrežnici pao nešto drugačiji izbor, jeo se fiš paprikaš.Zagrebački Bundek bio je mladima pravo mjesto za roštiljanje. Uz gitaru i pjesmu gužva skupinama ne smeta. 'Čevapi, kobasice i nešto malo piletine za komade', kazao je Matija na upit što pripremaju.

>> Zagrepčani u Maksimiru na Praznik rada - zbog tradicije i nostalgije

U Osijeku su se , osim graha i roštilja, pekli janjci i odojci. Sve s jednim ciljem: 'Planiram roštiljati i onda kad izroštiljam, to planiram pojesti', kazao je Domagoj Blažević.

Zadar primjerice nema organizirane praznične fešte pa su i prizori neradnog dana nešto mirniji. 'Kao i obično, kao da je nedjelja. Šetnja po gradu, po Kalelargi', kazao je Mario Gusar.

'Šetnja' od grada do grada pokazuje da su građani uživali u ovom danu. Druženje s najdražima zasjenilo je i za mnoge financijski tešku godinu. 'Puno ljudi ne radi, nema se posla, nema ničega, ali eto tradicija je takva, takav je dan. Lijepo nam je, dobro nam je i sretni smo, kazao je Samir. Pozitivnih razmišljanja barem danas tako nije nedostajalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene