Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva godišnja doba u tjedan dana

Još danas očekujte hladno vrijeme, no od sredine tjedna stiže nova velika promjena vremena

Ekstremne hladnoće (Foto: AFP)
Ekstremne hladnoće (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Ekstremne hladnoće (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Očekujte hladno vrijeme još samo u ponedjeljak, jer do kraja tjedna čekaju nas opet gotovo proljetne temperature.

U ponedjeljak će u odnosu na nadjelju biti malo hladnije pa se preporuča toplija odjeća. Jutarnja temperatura na kopnu mjerit će do -5, -6 stupnjeva, a i uz obalu će se ponegdje spuštati do nule. Tako hladno neće biti dugo, već od sredine tjedna slijedi osjetno zatopljenje pa ćemo i ovaj tjedan nastaviti u sličnom tonu kao i prethodnih nekoliko, praktički izmjenjivanjem zime i proljeća.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Je li vrijeme za kišobrane ili suncobrane? Detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja

Iako će veći tjedna vrijeme biti stabilno, u ponedjeljak će se prema kraju dana sa zapada postupno oblačiti pa se nova, doduše slabo izražena, oborinska epizoda očekuje u zapadnijim područjima u noći na utorak. I na istoku zemlje bit će oblačnije, u noći s malo oborina. Ni tijekom dana neće biti toplo - temperatura će mjeriti između 2 i 4 stupnja.

Ciklona se, prema sinoptičkoj karti, odmiče dalje na istok, a uz jačanje anticiklonalnog grebena idućih dana će biti stabilnije.

Na moru se kiša, a u gorju na granici kiše i snijega. Uz jugozapadnjak temperatura u gorju bit će oko 2 do 3 stupnja, a na moru između 8 i 11 stupnjeva. Na sjeveru Dalmacije bit nešto oblačnije, drugdje pretežno sunčano. Bura i tramontana će poslijepodne oslabjeti, a temperatura ovdje između 6 i 11 stupnjeva.

Idućih dana očekuje nas djelomice sunčano i postupno sve toplije, osobito u drugom dijelu tjedna, kada će temperatura biti iznad 10 stupnjeva. U srijedu ujutro ponegdje može biti magle. Na Jadranu će idućih dana biti djelomice ili pretežno sunčano, utorak uz buru, a zatim od četvrtka jugo s kojim će biti malo toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene