Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili potpisati otkaze

Još 200 radnika na burzu bez plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvjesto ljutitih radnika Industrogradnjine Operative Zapad u pogonima kod Zagreba odbili su potpisati svoje otkaze.

Tražili su predsjednika Upravnog odbora i jednog od vlasnika Josipa Galinca, inače poznatijeg kao pretučenog brokera, da se pojavi pred njima i kaže im misli li im isplatiti zaostale plaće i otpremnine.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Manje plaće, ilustracija - 1 Plaće kod privatnika Očekivali da će dobiti bar malo više, a dobili manje: Porezna stručnjakinja sumnja na jedno

Radnike koji plaće nemaju od listopada, a posla od prosinca, u pogon Industrogradnje pozvao je stečajni upravitelj Branko Petanjek jer bi trebali potpisati otkaze ugovora o radu. Zaposlenici su spomenute ugovore odbili potpisati dok se ne isplate otpremnine, a najavili su i štrajk glađu.

Našli smo gospodina Galinca, ali pred kamere nije htio kako ne bi ugrozio posao na, kako kaže, ta još dva tri gradilišta koja mu rade. Poručio je radnicima da će im dvije plaće isplatiti Industrogradnja, a tri posljednje država.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene