Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni detalji kaznene prijave

Za ubojstvo Pukanića platio milijun i pol eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam osigurao je milijun i pol eura za ubojstvo Ive Pukanića, navodi se u kaznenoj prijavi koju je protekle srijede protiv njega podnijela srpska policija, tvrdi srbijanski Blic.

Ekskluzivne detalje kaznene prijave u kojoj se navodi da su plan za likvidaciju Jocić i njegov kum Slobodan Đurović skovali na sastancima održanima u Crnoj Gori objavio je Blic. 'Jocić se s Đurovićem sastao u Baru. Zadnji sastanak održan je mjesec dana prije ubojstva Pukanića', navodi se u kaznenoj prijavi u kojoj i piše da je zbog organizacije ubojstva Đurović četiri puta dolazio u Hrvatsku gdje se sastajao s glavnim Jocićevim suradniku u Hrvatskoj Robertom Matanićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje u Beogradu Kuzmanović negira sudjelovanje u atentatu na Pukanića Slika nije dostupna Povjerio mu se Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša

>> Jocić za informacije o svjedočenju Đurovića nudio deset tisuća eura

'Sreten Jocić je 2006. oformio kriminalnu grupu na teritoriju Srbije i Hrvatske čije je djelovanje imalo međunarodne razmjere. U grupi su Slobodan Đurović zvani Kardinal, Robert  Luka Matanić i Željko Milovanović', piše u kaznenoj prijavi koju objavljuje Blic. Dodaje se kako je Jocić s ovim osobama po unaprijed dogovorenom planu izvršio teško kazneno djelo ubojstva 23. listopada prošle godine te je za njega osigurao milijun i pol eura. Blic piše kako je realizacija plana atentana na Pukanića počela sredinom listopada prošle godine, kada su u Zagreb došli Željko Milovanović i Bojan Gudurić, glavni izvršioci ubojstva.

Uskoro riješene brojne mafijaške likvidacije?

'Prije toga, braća Matanić i Amir Mafalani radili su na praćenju Pukanićeva kretanja i pripremali zločin. Oni su u Zagrebu dočekali Milovanovića i Gudurića i zatim zajedno pratili Pukanića, utvrđivali njegove kontakte da bi ga 23. listopada likvidirali', navodi se u prijavi podnijetoj Specijalnom tužiteljstvu, a prenosi Blic.  

U srpskoj policiji kažu da imaju čvrste dokaze za navodne u prijavi, no vjeruju da bi Jocićevo uhićenje moglo riješiti brojne likvidacije mafijaških bosova koji su u zadnjih desetak godina pod kontrolom držali distribuciju kokaina iz Južne Amerike u Europu. Jocićeva kontrola europskog narko tržišta bila je kobna za mnoge koji su s njim dijelili plijen, a zatim se našli na meti profesionalnih ubojica na Karibima, Bugarskoj i Nizozemskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene