Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznio obranu pred Uskokom

Ježiću mjesec dana pritvora, aktivno se branio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku Dioki grupe Robertu Ježiću na Županijskom sudu u Zagrebu je određeno mjesec dana pritvora.

Kako saznajemo Ježić se aktivno branio, odnosno nije iskoristio pravo da se brani šutnjom.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav ima i novog odvjetnika Filip Zavadlav prvi put iznio obranu: "Nisam ubojica. Ja sam samo tamo šetao. Meni treba dati Nobelovu nagradu za mir" Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac

Prijepodne je Ježić doveden u USKOK gdje je također iznosio obranu. Njegov odvjetnik Veljko Miljević je tada  izjavio  kako očekuje da će USKOK zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za njegova branjenika jer 'nije pokazao smisao za pjevanje', odnosno jer istražiteljima nije ispričao ono što su željeli čuti, a tako je i bilo.

'Rekao sam mu da ćemo ići zajedno na ručak ako pokaže smisao za pjevanje. No, budući da taj smisao nije pokazao mislim da se to neće dogoditi', kazao je Miljević. Rekao je da je Ježić u USKOK-u iznosio aktivnu obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

Nije želio otkriti što mu se točno stavlja na teret, no kazao je da je Ježić u cijelosti odbacio sve za što ga USKOK sumnjiči.

>> FOTO: Ježić priveden u zgradu USKOK-a

'Jasno je rekao da na temelju opsežne dokumentacije koja postoji unutar Diokija i HEP-a nema apsolutno nikakve pomisli da bi sudjelovao u bilo kojoj od radnji za koje ga se tereti', ustvrdio je Miljević.

Po ranijim informacijama, Ježića se tereti zajedno sa bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne.

Bivši direktor HEP-a Mravak ranije je osumnjičen i da je tvrtkama u sastavu koncerna Dioki bez odluke uprave HEP-a dao i zajam od 15 milijuna kuna. (Hine)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene