Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici i dalje štrajkaju

Ježić o Diokiju: Optimist sam, plaće će uskoro biti isplaćene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne nazire se kraj krize u Diokiju. Radnici i dalje štrajkaju glađu čekajući svojih šest neisplaćenih plaća. Dvojica su završila u bolnici, no ostala trojica ne odustaju.

Rješenje su očekivali od najavljenog sastanka predstavnika uprave i skupine najvećih vjerovnika Diokija te ministarstava gospodarstva i financija. Međutim, sastanak je otkazan i odgođen za sutra. Najčešće spominjano ime je Robert Ježić. Većinski vlasnik Diokija u telefonskom nam je razgovoru potvrdio da ima rješenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čačić objavio, radnici sumnjičavi 'Postignut dogovor o Diokiju, radnicima stižu i plaće' Slika nije dostupna Drama se nastavlja Radnik Diokija: 'Ne bude li pomaka, imamo spremne radikalnije mjere'

>> 'Volio bih da napokon jedan ministar u ovoj državi lupi šakom o stol'

'Stvari se razvijaju odlično, optimist sam glede rješenja krize u Diokiju. Poduzeli smo čitav niz radnji koje će rezultirati isplatom zaostalih plaća. Žao mi je radnika zbog patnji i teškoća koje su prošli. Nadam se da ćemo zbog njih i njihovih obitelji iznaći pravo rješenje', kazao je Ježić.

Na platformi vijori natpis, Čačiću čekamo te. On uzvraća, Vlada nije vlasnik te tvrtke, pa ne može voditi računa na vlasnički način.

'Dioki je privatna firma gospodina Ježića. Kad su se kupovali blindirani automobili i dijelile desetine milijuna kuna ja se ne sjećam da je mene netko pitao bilo što', kazao je Čačić. 'To je ozbiljna tvrtka s ozbiljnom proizvodnjom i izvozom pa u tom kontekstu, kao i o svakoj drugoj privatnoj tvrtki moramo voditi računa, ali ne na vlasnički način, jer mi nismo vlasnici. I sada izjave 'mi želimo tretman kao i zaposleni u javnim tvrtkama', bez ljutnje, ali to nije tako'.

Potporu prosvjednicima dao je i dr. Slobodan Lang. Uputit će pismo premijeru Zoranu Milanoviću s molbom da pomogne.

'Radnici iskazuju događaj koji treba od dole doseći do vrha. A vrh mora pokazati koliko je sposban voditi računa o svom narodu', smatra dr. Lang.

Sutrašnji sastanak trebao bi dati konačan odgovor o sudbini Diokija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene