Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatskoj mjesto u EU

Jezerinac poručio da se ne treba bojati ulaska u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskoj je mjesto u Europskoj uniji, istaknuo je vojni biskup Juraj Jezerinac nakon proslave 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu te je poručio građanima da se apsolutno ne trebaju bojati ulaska u tu europsku zajednicu

Hrvatskoj je mjesto u Europskoj uniji, istaknuo je vojni biskup Juraj Jezerinac nakon proslave 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske u Karlovcu te je poručio građanima da se apsolutno ne trebaju bojati ulaska u tu europsku zajednicu.

'Ovaj datum međunarodnog priznanja Hrvatske jest poticaj da uvidimo da se ne trebamo bojati ulaska u Europsku uniju, apsolutno ne. Ako itko želi jedinstvo Europe i svijeta, to su prije svega kršćani. Isus je sam rekao 'da svi budu jedno', to je cilj', kazao je biskup Jezerinac u izjavi za Hinu.

Na svečanoj akademiji u povodu Dan priznanja Republike Hrvatske - 15. siječnja 1992., Jezerinac je u svom govoru zamolio političare i medije da građanima ove zemlje pruže sve informacije koje mogu pomoći ljudima da donesu zreli sud savjesti. Istaknuo je kako je to apel da odgovorni ljudi ove zemlje budu odgovorni pred građanima, koji moraju donijeti odluku o kojoj ovisi neposredna budućnost Hrvatske. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene