Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kao da su nama vikali 'raspni ga'!

Jezerinac: Okrutna presuda haaškog suda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni biskup Juraj Jezerinac rekao je danas u propovijedi na Cvjetnicu u kapeli Vojnog ordinarijata u Zagrebu kako duboko iznenađuje okrutna presuda haaškog suda, izrazivši nadu će istina doći na vidjelo.

'Duboko nas je kao narod iznenadila okrutna presuda našim generalima u Hagu. Nama se dogodilo kao što se dogodilo Isusu na Cvjetnicu. Osjetili smo kao da i nama viču: Raspni ga, raspni!. Gotovo da nema čovjeka u zemlji, koji je i malo pošten koji voli svoj narod i svoju Domovinu, a da nije osjetio bol u sebi nakon nepravedno izrečene presude u Hagu. Ne čudimo se tome. Otkad je osuđen najneviniji sin ove zemlje Isus Krist, ne možemo očekivati pravedne sudove, koji sude po svojim mjerilima a ne na pravdi Boga Velikoga', rekao je Jezerinac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se zajednička strategija Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici Slika nije dostupna Tema dana Hoće li presuda generalima usporiti dovršetak pregovora s Europskom unijom?

>> General Čermak završio u bolnici

>> Ekskluzivno: Nakon presude generalima dramatično pala potpora ulasku u EU

'Nadam se da će istina konačno doći na vidjelo, kao što je došla na vidjelo istina o Isusu Kristu i na mnoštvo primjera, posebno među kršćanima tijekom stoljeća. Dovoljno je spomenuti blaženog kardinala Stepinca koji je rekao da će istina doći na vidjelo i da će mu povijest dati za pravo. Treba nam samo strpljivosti', rekao je Jezerinac.

'Slaveći danas blagdan Cvjetnice, slušajući izvještaj evanđeliste Mateja o muci i smrti Isusovoj, a prije toga o svečanom ulasku Isusovom u Jeruzalem, možemo s pravom reći da je Isus umro za nas i umjesto nas', naglasio je Jezerinac
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene