Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U papučama'

Jesu li one otkrile novi recept protiv nezaposlenosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I u doba kada se lista nezaposlenih povećava iz dana u dan, neki su pronašli uspješan recept. Bilo da ste glazbenik, veterinar, web dizajner ili računovođa - evo kako stvari možete okrenuti u svoju korist!

Karin Werner Klement ne putuje na posao, sama određuje radno vrijeme, a posao može odrađivati i u kućnim papučama. Ona radi u svom domu. 'Sin ode u školu, kći u vrtić, ja sam doma u 8:05, čak i da u trgovinu odem, u 8:30 sam doma, počnem lagano raditi. Nema stresa da se žuriš na posao, da je gužva', kaže ova grafička i web dizajnerica.

Pročitajte i ovo Rad od kuće - 1 Zanimljivi rezultati istraživanja Prije pandemije to je bila rijetkost, a sada je nužnost koju nude tvrtke da bi zadržale radnike: "Posao zbog toga ne trpi" Ilustracija Pitanje produktivnosti i kvalitete Rad od kuće obio joj se o glavu: Poslodavac danima pratio koliko žena tipka i dao joj otkaz

Nakon deset godina rada za poslodavca, ostala je bez posla. I odlučila ga sama stvoriti. Uz dvoje djece, stan kao radno mjesto je pun pogodak. 'Svaka majka to zna, da je teško, da si rastrgan kad si cijeli dan na poslu, moraš juriti po djecu, sad je puno lakše. Puno mi znači da mogu s njima provesti vrijeme', kaže Karin.

>> Ova poduzetnica je uspjela s uzgojem puževa i glista!

Biti sam svoj šef, bez stresa, s dovoljno vremena za djecu i hobije. I Martina Konrad već pet godina radi kod kuće. Brine za životinje. 'Uskladim si sve, klince stignem u školu otpratiti, stignem se s njima pozabaviti, vikende možemo obiteljski provesti, jednostavno super, kaže ova veterinarka.

Ni ona ni Karin ne bi se mijenjale za nekadašnju prometnu gužvu do posla, ni nekadašnje prekovremene daleko od obitelji. Ovakav rad stavljaju i ispred rada u vlastitom uredu. 'Doma sam, mogu si sve organizirati kako teba., kaže Martina. 'Nema tih troškova najma ureda, režija za taj ured, ovako taj dio režija koje imam od stana mogu pravdati pod trošak, 30%', dodaje Karin.

Glazbena poduka, izrada nakita, catering, računovodstvo, pisanje samo su neki od poslova koje možete obavljati unutar svoja četiri zida. Na ruku im ide i novi zakon, poticaji Zavoda za zapošljavanje, ali i osnivanje tvrtke za deset kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene