Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup projekt, ljudi nespremni

Jesu li Linićeve fiskalne blagajne promašaj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još samo 16 dana preostalo je do velikih promjena u izdavanju računa. Od Nove godine, poduzetnici će poslovati pomoću fiskalnih blagajni. A to znači da će svaki izdani račun biti evidentiran u Poreznoj upravi.

Čak dvije trećine hrvatskih ugostitelja još uvijek nije potpisalo ugovor o certifikatu. S obzirom da je ostalo još jako malo vremena, lako bi se moglo dogoditi da u nekim kafićima ne popijemo prvu novogodišnju kavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju novca, interneta... Obrtnici i ugostitelji nespremni za fiskalne blagajne?! Slika nije dostupna Nema više prihoda od 100 kuna Nema više prijavljivanja lažnih prihoda! Evo što je država smislila!

Fiskalizacija je dosta skupa onima koji će morati kupovati potpuno novu opremu, vrijednu i do 7000 kuna. U cehu ugostitelja procjenjuju da bi zbog uvođenja fiskalizacije moglo doći čak do gašenja gotovo 20% ugostiteljskih objekata.

>> Kakve veze ima Voltaire s 'Linićevim' fiskalnim blagajnama?

S druge strane, Vlada se odlučno suprotstavlja dosadašnjem načinu poslovanja na crno. Tako se, primjerice, ne bi više trebalo događati da kafić koji radi cijeli dan s 3 djelatnika na kraju dana prijavi promet od svega stotinjak kuna.

Od 1. siječnja fiskalne blagajne uvode ugostitelji te veliki i srednji poduzetnici. Od 1. travnja zakon se mijenja za trgovce i slobodna zanimanja. Posljednji na redu, od 1. srpnja, mali su poduzetnici i obrtnici. Bez fiskalizacije proći će prodaja na tržnicama, prodaja karata ili žetona, naplata cestarine, poštanski promet, bankovne usluge, uplate za igre na sreću, prodaja putem automata, kao i provođenje zdravstvene zaštite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene