Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno saznaje

Jesu li isti proizvodi kupljeni u Hrvatskoj i inozemstvu istog sadržaja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaju li nas proizvođači? Možemo li vjerovati renomiranim svjetskim brandovima?

Ekipa Provjerenog odlučila se uvjeriti jesu li proizvodi kupljeni kod nas i u Austriji, osim što se jednako zovu i jednako izgledaju, zaista jednaki i sadržajem.

Pročitajte i ovo Početak rada drive in punkta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Velike gužve Brojke neumoljivo rastu! U Hrvatskoj više od 1400 slučajeva hripavca, među njima i 45 beba: U Zagrebu je počelo drive in testiranje Ilustracija Reagirao KOHOM Bukti epidemija: U Zagrebu se otvara drive-in za testiranje na hripavac. "Gledamo ovo u nevjerici"

Zaputili su se u kupovinu preko granice i kupili nekoliko namirnica koje svi često koristimo. Kupili su instant kavu, gazirano piće, čokoladni namaz, žitarice i čips.

Jednake proizvode, istih proizvođača kupili su i u hrvatskom supermarketu, te sve uzorke odnijeli na analizu u dva različita laboratorija. U zagrebačkom laboratoriju testirani su kava i gazirano piće, a u osječkom čokoladni namaz, žitarice i čips. Čekajući nalaze laboratorijske analize, ekipa je provela i anketu po gradu, nudeći slučajnim prolaznicima, potrošačima da sami prepoznaju razlike.

Informirali su se i kod nadležnih, postoje li ikakvi propisi koji uvoznim proizvodima dozvoljavaju odstupanje od deklaracije.
Ne smije se dogoditi da neki proizvod, sadrži drugačije sastojke od onih koji su deklarirani, bio on kod nas, u Njemačkoj ili Austriji, objasnila je Koraljka Knezić, načelnica granične Sanitarne uprave.

Je li to istina i kakve rezultate je pokazala laboratorijska analiza austrijskih i hrvatskih uzoraka namirnica pogledajte u prilogu na Provjereno.hr. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene