Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U oporbi protiv, na vlasti za

Evo što vladajući čine danas, a što su činili dok su bili oporba...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas predložena izmjena zakona ima za cilj postići isto ono protiv čega su Zoran Milanović i njegovi ministri bili prije dvije godine.

Potpis na peticiju za sindikalni referendum prije dvije godine Milanoviću je donio znatne političke poene i pomogao u pobjedi na izborima. Danas se zbog njega pravda. 'Ja sam prvi koji je to napravio, prvi iz ove vlade. Ali zato što sam smatrao da je način tadašnjeg pristupa vlade grub i nasilan', rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

'Vidimo danas koliko je bilo političko sljepilo tadašnje oporbe, današnje vlasti, o težini trenutka u kojem smo se onda nalazili', rekao je bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač.

No, znali su što rade. Trebalo je pred izbore osnažiti potporu. 'Onaj referendum, odnosno skupljanje potpisa, je bilo skupljanje potpisa protiv vlade', rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Da je SDP-ova oporba tada podržala vlast deficit bi bio manji za nekoliko milijardi. HDZ nije riskirao.'U protivnom bi doživjeli tužbe i to bi nas koštalo prilično milijardi', pojašnjava Popijač.

Ima i onih, i dalje oporbenjaka, koji nisu okrenuli leđa sindikatima s kojima su nosili kutije pune potpisa tadašnjem predsjedniku Sabora. 'Ili danas ne znaju što rade ili onda nisu znali što rade', kaže saborski zastupnik Dragutin Lesar.

Lesar tvrdi - današnje izmjene zakona su loše i vode ka smanjenju cijene rada. 'Govori o njihovom neznanju nesnalaženju i bahatosti', kaže Lesar. Vlada neće mijenjati zakon o radu jer tako bi samo osnažili već primjećenu neprincipijelnost.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene