Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nema više krede

Jeste li ovo uopće mogli zamisliti u svojim školskim klupama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krede, bilježnice i olovke uskoro bi za školarce mogle postati stvar prošlosti - u škole stižu tableti. Varaždinska 1. osnovna škola već se može pohvaliti da su joj tableti u učionicama.

Učenje engleskog jezika lakše je uz pomoć tableta. Uvjerili su se u to učenici 3. b razreda 1. osnove škole Varaždin. Na oglednom satu uz pomoć tableta mali su školarci mogli vidjeti kako nastava funkcionira u zemljama Europske unije. 'Vrlo je korisno, djeca su motivirana, zanimljivo im je i puno radije rade i zanimljivije im je puno nego nastava klasična kao što smo radili', kaže učiteljica Tea Pavičić.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

VELIKI USPJEH Zahvaljujući hrvatskom znanstveniku mobitele ćemo puniti BEŽIČNO!

Tableti su im do sada služili za igru, a uskoro će ih koristi i u školskim klupama. Prvi sat održala je gošća iz Slovenije. 'Tableti su dobri zato što su intuitivni. Lako se njima služiti, koriste se prsti. Drugo imamo programe koji mogu biti korisni za različite predmete', kaže Viljenka Savli, glavna predavačica Erasmus projekta iz Slovenije.

Vrijednost projekta je 300 tisuća eura koji će pomoći da svaki školarac na svom stolu od iduće godine ima tablet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene