Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKTIVAN ODMOR

Gdje na izlet i branje kestena: Jesenske radosti koje se ne propuštaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčani jesenski dani idealni su za izlete, branje sezonskih plodova i ativan odmor. Provjerite kamo otići i kako se zabaviti u ovo godišnje doba.

Jesen je godišnje doba kada do izražaja dolazi kontinentalni dio Lijepe Naše. Svježiji dani okupani suncem idealni su za aktivan odmor koji uključuje vožnju biciklom, šetnju prirodom i uživanje u ostalim jesenskim radostima. Donosimo vam one koji se jednostavno ne propuštaju i u kojima svaku jesen najviše uživamo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan za avanturu Dosta vam je klišeja? Ovo Valentinovo može biti puno zabavnije Slika nije dostupna Mihovil Španja ''Što prije zaboravite uspjeh, to ćete ga prije ponoviti''

1. Izleti u prekrasnoj prirodi

Sunčani vikendi u narednim mjesecima neka vam budu rezervirani za izlete i piknike u prirodi, a kao i proljeće, jesen je idealno vrijeme za roštilje ili kotliće. Uputite se s cijelom obitelji u planinarenje, šetnju prirodom, posjet nekom seoskom gospodarstvu ili vožnju biciklom otkrivajući ljepote netaknute prirode, primjerice u Međimurju.

Osim što su poznate po termalnim vodama i ultimativnim opuštajućim vikendima, Terme Sveti Martin, smještene u srcu Međimurja, dobro su znane po tome što nude pregršt aktivnosti i izleta za cijelu obitelj. Vožnja biciklima uz Muru do Mlinareve hiže, posjet farmi jelena, degustacija vina, sokova od jabuke i ostalih međimurskih delicija samo su neke od zabavnih aktivnosti stvorene za jesenski izlet za pamćenje.

2. Branje jesenskih plodova

Jeseni se veselimo i radi raznih plodova koje imamo priliku ubrati sami. Posjet nekom OPG-u može završiti berbom grožđa ili jabuka u kojoj se zabavlja cijela obitelj, a šetnja šumom branjem gljiva ili kestena kojima ćete se pogostiti čim stignete kući.

Nema boljeg od uživanju u plodovima koje ste sami ubrali, a potom se pokušali okušati u spravljanju primjerice domaćeg vina, cidera odnosno jabukovače ili pak octa. Ako ste ipak raspoloženi za daljnje eksperimentiranje, provjerite što se sve može s jabukama u međimurskom OPG-u Hažić nedaleko od Terma Sveti Martin koje se mogu pohvaliti odličnim čipsom od jabuke.

3. Probudite kreativca u sebi

Prekrasne boje u prirodi za vrijeme jesenskog razdoblja tjeraju nas da njima ispunimo i naš dom. Za vrijeme kišnih jesenskih dana pozabavite se aranžmanima i ukrasima za vaš stan ili kuću sastavljenima od raznobojnog lišća, bundeva, žireva i ostalih simbola ovog godišnjeg doba. Iskoristite ih i za razne likovne aktivnosti vaše djece.

Od tikva i bundeva napravite lampione za vašu terasu kako bi u jesenskim večerima,omotani dekicom, mogli u njima uživati uz čašu vina ili nekog toplog napitka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene