Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već ima i snijega

Jesen rano pokazala zube: Evo kakvo nas vrijeme čeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dani jeseni donijeli su i prilično zahladnjenje. Temperatura se, pri tlu na 5 centimetara, noćas spuštala i do -4, što su s posebnim zanimanjem pratili poljoprivrednici. Čini se da je jesen vrlo rano pokazala svoje zube. Noćas je trebao pokrivač više, a jutros deblje jakne.

Knin, koji je ljeti gotovo uvijek rekorder s visokim temperaturama, noćas je rekord oborio u minusu. Čak -4 stupnjeva pri tlu, na 5 cm. Njima je prvi dan jeseni itekako izvukao pokrivače iz ormara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Nešto sjevernije, u Gospiću, Ličani su se hladili na -1. Srećom pa znaju oni i za deblji minus. Njima je ovo tek zagrijavanje za zimu.

Osijek je mjerio tek dva stupnja iznad ništice. Prva jesenska noć donijela im je prilično osvježenje.

A ni Zagrepčanima nije bilo toplo. Hladne noći i jutra očekuju nas i u narednim danima.

Sutra će jutro u unutrašnjosti biti umjereno do znatno oblačno, uz mogućnost za malo kiše i to prije svega u Posavini. Promjenjivije, oblačnije i svakako kišovitije očekuje se u gorju te na Jadranu. Ovdje bi moglo biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će vjetar sa sjevera na Jadranu, bura na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji, u početku još uvijek jugo. Jutarnja temperatura, na kontinentu između 7 i 10, u gorju do 4, a na moru, od 13, 14 na sjevernom do 20 stupnjeva na južnom dijelu.

Slično vrijeme zadržat će se i poslijepodne, s tim da se sa zapada ipak krajem dana očekuje i razvedravanje. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera pri čemu će najviša dnevna temperatura biti od 17 do 21 stupanj.

Pao je snijeg: 4 centimetra zabijelilo Zavižan!

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu promjenjivo će se nastaviti i poslijepodne. I dalje može biti pokojeg pljuska ili kiše, a prema večeri postupno će se razvedravati. Bura će na moru tijekom dana pojačati na jaku, a mjerit će se oko 22, 23 stupnja. U gorju od 14 do 17.

I u Dalmaciji sutra promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Jugo će krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 25 stupnjeva.

Temperatura mora je većinom od 20 do 24.

Idući dani nose nam barem djelomice ili pretežno sunčano te malo toplije vrijeme. Važno je da će za vikend biti suho. Jutra svježa, mjestimice s maglom, no danju bi temperatura mogla prijeći 20 stupnjeva.

Na moru također, i krajem tjedna i za vikend pretežno sunčano i ugodno toplo. Ovdje će se mjeriti oko 25 stupnjeva. Sasvim sigurno, još uvijek se može i sunčati i kupati. Jedino što se s plaže ipak odlazi nešto ranije nego u srpnju i kolovozu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene