Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA PROMJENA

JESEN KONAČNO STIŽE Slijede oblačni i kišoviti dani, vrijeme je za topliju odjeću i kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena nam je pred vratima ili preciznije, danas očekujte pljuskove i zahlađenje.

Uz naoblačenje sa zapada u nedjelju će kiše biti prvo na sjevernom Jadranu i u gorju, a zatim i u ostatku zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Baš kako će se frontalni sustav premještati preko naših krajeva, tako će se i biometeorološke prilike pogoršavati,, dakle prvo će se osjetiti na Jadranu i u gorju, dok će u unutrašnjosti u početku još uvijek biti povoljne, ali prema kraju dana i tu, kao i u ostatku zemlje, za razdražljivost, nesanicu ili manjak koncentracije.

Možemo kriviti vrijeme. Sve to donosit će nam ciklona s frontalnim sustavima koji će se premještati preko naših krajeva.

HRVATSKA JUTRO

A u takvim okolnostima u gorju od jutra s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom,, ponegdje i obilnije. I u unutrašnjosti oblačnije, ali još uvijek uglavnom bez kiše.. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu umjereno do jako jugo. Temperatra ujutro bez promjene, uglavnom od 13,14 stupnjeva do 19.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Od sredine dana i u središnjim krajevima s kišom, moguće i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura do najviše 22 stupnja.

SLAVONIJA

I na istoku postupno oblačnije te s kišom ili pljuskovima. Temperatura će i ovdje biti nešto niža, do najviše 23 stupnja.

SJEVERNI JADRAN

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo oblačno, s kišom ili pljuskovima, ponegdje i obilnijim. U gorju umjeren jugozapadnjak, a na moru i do jako jugo. Najviša dnevna temperatura tek koji stupanj viša od jutarnje, uglavnom između 16 i 21 stupanj.

JUŽNI JADRAN

I u Dalmaciji će sutra kišobrani trebati, i ovdje s kišom ili pljuskovima i grmljavinom, ponegdje i izraženijim te umjerenim i jakim jugom... Temperatura od 20 do 23 stupnja.

KOPNO 3 DANA

I u novom tjednu promjenjivo povremeno s kišom... Od utorka će zapuhati i umjeren sjeverni vjetar, a uz njega i oblake bit će i osjetno hladnije, danju sredinom tjedna 10ak stupnjeva.

MORE 3 DANA

I na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s kišom i pljuskovima. Bura će zamijeniti jugo,,, utorak će se uz buru razvedriti, ali uz umjerenu i jaku buru i na moru će biti svježije.

Dakle, čini se da je ljetu sada stvarno kraj. Slijede oblačni i kišoviti dani, u kojima će nam osim toplije odjeće, trebati i kišobrani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene