Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao pisma

Ivo Jelušić podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Jelušić podnio je ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika grada Zagreba.

Iako se povlači s mjesta zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, u politici će, kako navodi u pismu ostavke ostati aktivan i to u saborskim klupama gdje će 'djelovati na provođenju politike SDP-a u korist i interesu građana Zagreba i Hrvatske'. U ostavci je napomenuo kako će i dalje biti na raspolaganju zagrebačkom SDP-u.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Pismeno je o tome obavijestio gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema. Kao razlog ostavke naveo je da osjeća da više apsolutno ničime ne može pridonijeti u boljem funkcioniranju gradske uprave. Ponovio je da je prvi put htio dati ostavku nakon što se Milan Bandić kandidirao za predsjednika RH, a onda još jednom nakon završetka izbora 10. siječnja jer mu je već tada bilo jasno da neće moći obavljati svoju funkciju zamjenika gradonačelnika zbog toga što je on ostao jedini član SDP-a u krugu 30 najutjecajnijih ljudi gradske administracije.

>> Bandić: Jelušić me nije obavijestio o ostavci

Mogućnost da utječem na donošenje odluka kao i suradnja s gradonačelnikom nije bila odgovarajuća 'Već tada je bilo jasno da SDP, pa i ja kao njegov najviše pozicionirani predstavnik, nemam više utjecaja na izvršnu vlast Grada Zagreba i donošenje njenih odluka. Stoga sam, u siječnju 2010. nakon predsjedničkih izbora želio podnijeti ostavku na dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, no na zahtjev i u dogovoru s vrhom stranke, tada sam od toga odustao', ističe Jelušić u obrazloženju ostavke.

'Moja mogućnost da utječem na donošenje odluka kao i suradnja s gradonačelnikom i ostalim predstavnicima izvršne vlasti nije bila odgovarajuća, ni tada kada sam kao zamjenik predsjednika GO SDP vodio SDP Zagreba i imao stranački legitimitet. Nakon unutarstranačkog izbora u Zagrebu moja mogućnost, pa time i SDP-a, utjecaja na funkcioniranje izvršne vlasti i donošenje odluka zasigurno će biti i manja', navodi Jelušić.

Neposredni povod za odlazak s mjesta dogradonačelnika jest gubitak unutarstranačkih izbora za šefa zagrebačkog SDP-a. 'Povlačenje s mjesta zagrebačkog dogradonačelnika ne znači moje povlačenje iz politike ili iz rada za javno dobro. Naprotiv, kao zastupnik u Saboru nastavit ću djelovati na provođenju politike SDP-a na korist i u interesu građana Zagreba i Hrvatske', napisao je među ostalim Jelušić u ostavci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene