Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena životinjica

Ako ga vidite, obavezno prijavite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li što trebate napraviti ako vidite jelenka, alpinsku strizibubu ili veliku četveropjegu cvilidretu u prirodi? Bloger 'Jelenski blog' donosi odgovor na to pitanje.

Prije neku večer dok sam trčao jedan jelenak me pogodio u glavu i odbio se, te je odmah aterirao. Nadam se da mu nije bilo ništa, (moja) kosa je ublažila udar.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Fotografije i grafički prikazi Todorić objavio detalje "Internacionalne skupine za neprijateljsko preuzimanje Agrokora" Slika nije dostupna "O povijesnom kriminalu" Todorićevo svjedočenje na blogu: "Hrvat sam, živim u Zagrebu, rođen 1951. godine..."

Osim toga letač izgleda masivan samo naoko, s tim svojim oklopom i rogovima, no to je varka, ne bi on niti letio da nije lagan kao perce, piše na blogu Jelen.

Taj sudar podsjetio me da bi bilo dobro proširiti obavijest koju sam nedavno primio, a to je da prijavljujete ako ste vidjeli jelenka. Vjerujem da vam je poznat njegov karakterističan i simpatičan let u uspravnom položaju.



Kako su jelencima za njihov životni ciklus potrebna trula srušena stabla, sve ih je manje jer ljudi intenzivno eksploatiraju šume i ne ostavljaju praktični nikakav komad drveta da trune u šumi.

Na biologija.com.hr pročitajte što biste trebali napraviti kad naiđete na jelenka ili neku drugu ugroženu vrstu.

Ljubitelj ste prirode? Često boravite u njoj i nailazite na razne vrste biljaka i životinja o kojima želite saznati nešto više i sudjelovati u njihovom očuvanju?

Uključite se i aktivno sudjelujte. Pitate se kako?! Lako!

Kada nađete jelenka, alpinsku strizibubu ili veliku četveropjegu cvilidretu u prirodi, pokušajte ih fotografirati te pošaljite fotografiju i sljedeće podatke na jelenak@dzzp.hr :

• datum kada ste ga/ ih vidjeli
• lokaciju gdje ste ga/ ih vidjeli (GPS ili opisnu ako nemate GPS uređaj)
• vrijeme kada ste ga/ ih vidjeli
• ime i prezime opažača
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene