Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša gradonačelnikova zamjenica:

'Uhićenja su me iznenadila. Rado bih vidjela Bandića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam s njim još razgovarala, ali dat ću mu potporu jer se to od mene očekuje', rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Bivša zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević rekla je u četvrtak da su je iznenadila uhićenja zagrebačkih gradskih čelnika jer, iako su svi bili svjesni da se vode istražne radnje, ništa nije upućivalo da će se to tako završiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK VRHA STRANKE Ide li u utrku za zagrebačku gradonačelnicu i tko je zvao hitnu pomoć kada je preminuo Bandić? "Ne znam. Nisam razgovarala s Natalijom Pricom" Slika nije dostupna "kaosa nije bilo" Jelena Pavičić Vukičević komentirala kazne za kršenje mjera na Bandićevu sprovodu, otkrila i tko će platiti kaznu

'U mom mandatu zamjenice gradonačelnika od 2009. do 2013. godine radili smo najbolje što smo mogli u izrazito teškim okolnostima jer smo bili izbačeni iz stranke (SDP). U okolnostima u kojima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nismo imali niti jednog zastupnika, ali smo sa svim klubovima kvalitetno surađivali i uspjeli smo do kraja odraditi mandat', kazala je novinarima Pavičić Vukičević na upit je li iznenađena uhićenjem gradonačelnika Milana Bandića.

Pavičić Vukičević smatra da neće biti problema u funkcioniranju Gradske skupštine i Grada Zagreba jer su svi klubovi zastupnika u Skupštini odlučili zajednički raditi u korist Zagrepčana. 'Naš imperativ je proračun za 2015. godinu i samo ćemo se do prosinca time baviti', istaknula je.

‘Dokumenti iz mojeg podruma USKOK-u su na raspolaganju. Ima tu svašta!'

Upitana hoće li ići na konzultacije gradonačelniku Bandiću u Remetinec, odgovorila je da za to nema razloga, ali bi ga rado željela vidjeti. 'Nisam s njim još razgovarala, ali dat ću mu potporu jer se to od mene očekuje', rekla je.

Na pitanje idu li dalje gradski kapitalni projekti kao što je spalionica otpada, Pavičić Vukičević rekla je da je Skupština usvojila Plan gospodarenja otpadom koji je i dalje na snazi.

Upozorila je da će, obzirom na najave izmjena poreznih reformi, Grad Zagreb u 2015. godini u proračunu umjesto sedam milijardi kuna imati 6,5 milijardi kuna. 'To je značajno smanjenje pa će radi fiskalne politike u državi, mnogi ne samo zagrebački već i lokalni projekti diljem države doći u pitanje', kazala je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene