Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesenska pojeftinjenja

Doznajte što bi sve na jesen trebalo pojeftiniti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kućne proračune Zagrepčana trebale bi uskoro spasiti niže cijene javnog prijevoza i komunalija.

Tako je barem najavio Milan Bandić. I HEP je potrošačima obećavao uskoro niže cijene struje. Pojeftinjenjem se pohvalio i ministar gospodarstva. No, od snižavanja cijena za sada nema ništa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković OGLASILI SE I SINDIKATI Plenković opet duboko razočarao umirovljenike: ''Jedino pravedno je uz mirovine isplaćivati dodatak za preživljavanje'' Andrej Plenković VLADINE MJERE POMOĆI Niži PDV na plin, hranu, uloške...: ''Da nema Vladinih mjera, struja bi poskupjela 23 posto, a plin 79 posto''

>> Milan Bandić otkrio što će prvo POJEFTINITI u Zagrebu

Ostvari li gradonačelnik Bandić obećano Zagrepčane bi ove jeseni mogle razveseliti jeftinije komunalne usluge. 'To je zadaća Uprave Holdinga kojoj sam dao povjerenje i njih ćete pitati za 20-ak dana. Mogu samo reći da će to za sada biti segment prijevoza smanjen', rekao je Bandić.

Gradonačelnik još nije spomenuo račune za zagrebačku vodu koja je najskuplja u odnosu na najveće hrvatske gradove - stoji više od 14 kuna po kubiku. Slijedi Osijek s nešto manje od 12, Rijeka s nešto više od 11 dok je najjeftiniji Split s manje od 9 kuna po kubiku.

Osječki gradonačelnik već je najavio da će od listopada voda pojeftiniti za 10 posto. Nakon dolaska konkurencije na tržište HEP je najavio jeftiniju struju. 'Na ukupnoj visini računa to je nekih 6 do 7 posto popusta na električnu energiju, zavisi o profilu vaše potrošnje', rekao je u srpnju Tomislav Šerić, predsjednik uprave HEP-a.

'Mislim da je to konkurentna cijena, realna cijena i nešto što tržište električne energije može omogućiti', rekao je početkom srpnja Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva. Iz HEP-a danas kažu da još čekaju odobrenje HERE za niže cijene.

HERA im je pak još početkom mjeseca poručila da mogu smanjiti cijenu bez odobrenja putem tvrtke - HEP opskrba. Jeftiniji plin najavila je slovenska tvrtka koja je ušla na tržište strujom, a trenutačno čeka dozvole za plinski biznis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene