Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Dnevnika Nove TV

JEDNOSTAVNA RAČUNICA Država troši više nego što zarađuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni proračun za sada se puni bolje nego prošle godine. Riječ je o preliminarnim podacima Ministarstva financija o izvršenju za prvo polugodište 2016. koje je predstavio tehnički ministar Marić.

Prema objavljenim podacima država je u prvih šest mjeseci zaradila 56,3 milijarde kuna. S druge strane, država i dalje više troši nego što zarađuje, točnije iz proračuna je u isto vrijeme potrošeno 58,7 milijardi kuna. Jednostavnom računicom dolazimo deficita, to jest minusa u državnoj blagajni - on nakon pola godine iznosi 2,4 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 PRIJEDLOG PRORAČUNA Kako je naš novac posvađao zastupnike: Vladajući i oporba u Saboru su se nemilice "častili"

Iako se i dalje više troši nego zarađuje, stanje u državnoj blagajni bolje je nego što je bilo u isto vrijeme prošle godine i to zahvaljujući znatno većim prihodima.

Naime, ako se usporedi ova i prošla godina država je zaradila 5,3 milijarde kuna više nego u prvoj polovici 2015. S druge strane, više je i potrošeno, ali tek 253 milijuna kuna više. To znači da je minus u državnoj blagajni za 5,1 milijardu kuna manji nego što je bio nakon prve polovice prošle godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene