Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jednomjesečni pritvor pljačkašu maloljetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu donio je rješenje o pokretanju istrage i jednomjesečnom pritvoru protiv Karlovčanina Alena Kovačevića, osumnjičenog da je s još trojicom počinio razbojstvo nad dvojicom maloljetnika, doznaje se od istražnog suca Mladena Kosijera.

Tridesetodnevni pritvor određen je zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i opasnosti utjecaja na svjedoke jer je Kovačević već nepravomoćno osuđivan zbog iznude, a u tijeku je i više kaznenih prijava za krađe i slična kaznena djela, rekao je sudac Kosijer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastavlja se istraga Muškarac koji je prilikom pljačke kladionice sam sebe upucao vraćen je u zatvor Policija traži pljačkaša iz Sesveta Dobro ga pogledajte VIDEO Policija traži pomoć građana, ni traga drskom razbojniku: "Dajte da pogledam te zlatne lančiće"

Osumnjičeni se danas u nazočnosti odvjetnika branio šutnjom.

Kovačević je osumnjičen da je između 5. i 6. kolovoza s još trojicom razbojnika opljačkao 16-godišnjaka i 17-godišnjaka u Riječkoj ulici u Karlovcu. Razbojnici su ih presreli automobilom, fizički napali, oteli im mobitele i novac (20 kuna), a jednome od njih i tenisice s nogu.

Iako je materijalna šteta procijenjena na oko 3500 kuna, kaznena prijava tereti ih za razbojstvo jer su, kako se navodi u prijavi, počinili "napad na život i tijelo" sačekavši u grupi, presrevši i oduzevši stvari s ciljem da ih protupravno prisvoje. Za razbojstvo s takvim obilježjima Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od tri do dvanaest godina.

Kriminalistička obrada na otkrivanju preostale trojice razbojnika još traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene