Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali

Jedno od najmoćnijih računala na svijetu radi 24 dnevno, a zahvaljujući njemu svakoga dana dobivamo vrijedne informacije

Europski centar za srednjoročne prognoze vremena ima jedno od najmočnijih računala na svijetu koje državama članiama među kojima je i Hrvatsja svakoga dana daje vrijedne informacije.

U našim izvješćima povremeno spominjemo Europski centar za srednjoročne prognoze vremena. Ovaj svjetski centar izvrsnosti je neovisna međuvladina organizacija koju podržava 35 država, među kojima i Hrvatska. To je i istraživački institut i operativna služba koja radi 24 sata dnevno.

Pročitajte i ovo Rusko - finska granica Smirivanje tenzija Europska država će otvoriti granicu s Rusijom: Objavili i razlog

Svojim državama članicama proizvodi i prosljeđuje numeričke produkte vremena i klime koji su u potpunosti dostupni njihovim nacionalnim meteorološkim i hidrološkim službama. Centar također upravlja Službom za nadzor atmosfere i Službom za klimatske promjene agencije Copernicus. Valja reći da Centar ima jedno od najmoćnijih računala u svijetu, a države članice, među njima i Hrvatska, mogu koristiti 25% kapaciteta računala za vlastite potrebe.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene