Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica tragedije

Frane Lučić: Tješi me jedino da će lažljivci patiti u paklu više nego ja na Kornatima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prolazi i šesta godina od kornatske tragedije, a još uvijek se ne zna što je izazvalo pogibiju 12 vatrogasaca i teško stradavanje jednog - Frane Lučića. On odbija vjerovati u teorije koje se iznose na sudu i tvrdi da mnogi na sudu lažu.

Već tri godine traje suđenje za pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatima koja je Hrvatsku potresla 30. kolovoza 2007. godine. Jedini preživjeli vatrogasac, Frane Lučić, siguran je da su na sudu mnogi lagali te se pita zašto se tereti jedino bivšeg vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavicu.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Slika nije dostupna Završna riječ obrane Prodanović: Zašto je optužen samo Slavica?!

'I sada vam mogu reći, što i svih ovih godina: Istina se ne zna i kriju je! I na sudu su mnogi lagali, a jedino što me tješi jest to da postoji Božji sud i da će oni koji lažu i ako se ne pokaju završiti u paklu i proživljavati patnje gore nego što sam ja na Kornatima', rekao je Frane Lučić za tiskano izdanje Večernjeg lista.

>> Obitelji stradalih vatrogasaca na Kornatu: 'Jedino ovdje nalazimo mir'

U tri godine suđenja održano je 60 rasprava i ispitano 165 svjedoka i vještaka, a odgovora na pitanje tko je odgovoran za stradanje vatrogasaca i dalje nema. 'Strašan je taj odnos prema kornatskog tragediji. Pa zar je malo što smo stradali i što smo pet sati čekali pomoć? Čovjek tu rečenicu čuje i ide dalje, ali pet sati muka je strašno... Nitko ne odgovara za to što su spasioci došli pet sati nakon što je vatra prešla preko nas, iako se gotovo odmah znalo da nam treba pomoć. Sudi se samo Slavici, no gdje su drugi?', pita se Lučić.

Frane Lučić tvrdi kako nikad nije vjerovao u teorije o eruptivnom požaru niti u onu o eksploziji nehomogene plinske smjese. 'To je bila zaostala bomba NATO-va bomba i jedino teorija pukovnika Nediljka Pušića odgovara onome što sam ja doživio', kaže Lučić dodajući kako je razočaran činjenicom da pukovnika Pušića koji je iznio tu teoriju i to potkrijepio dokazima nitko nije zvao na sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene