Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava Željka Sabe

'Jedina dvojezična ploča u Vukovaru koja nije problematična'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica vrtića Slavka Lončar reagirala je na izjavu gradonačelnika Željka Sabe kako nitko ne postavlja pitanje oko dvojezične ploče postavljene na 'srpski vrtić' još 1998 godine.

'Ovo nije srpski vrtić, ovo je vrtić gdje se rad realizira na jeziku srpske nacionalne manjine. Vrtić je registriran 1998. godine po zakonima Republike Hrvatske sa dvojezičnim Statutom', rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Slavka Lončar reagirajući na izjavu gradonačelnika Željka Sabe kako nitko ne postavlja pitanje oko dvojezične ploče postavljene na 'srpski vrtić' još 1998 godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješenje na pomolu? Gradonačelnik Sabo iznio novi prijedlog o ćirilici u Vukovaru Slika nije dostupna Uoči sastanka Matić: Očekujem da će u Vukovaru razum nadvladati emocije

Lončar kaže da je zadnji put kad je Sabo uperio prstom u ploču vrtića na istoj par dana kasnije osvanuo grafit neprimjerenog sadržaja. 'Sada on ponovno prstom upire u vrtić i širi nesigurnost među roditeljima i djecom. Pozivam gradonačelnika da zbog mira u kući i nagomilanih problema podnese ostavku i otvori mogućnost Vukovaru da izađe iz prošlosti', rekla je Lončar ukazujući da vrtić Vukovar 2 ima konstantne probleme financiranja i uvjetovanja od strane gradonačelnika koja blokiraju i usporavaju ustanovu u njenom radu.

>> Evo što Željko Sabo misli o ostavci na mjesto gradonačelnika

Lončar kaže da je istina da je dvojezična tabla na vrtić postavljena još 1998. godine, odmah nakon Mirne reintegracije, kao i da sve do ožujka ove godine kada se pojavio jedan grafit nikad nije bilo nikakvih problema. 'Uz puno problema cijeli posao smo odradili tijekom 1997. i 1998. godine. Vrtić Vukovar 2 je registriran 31. srpnja 1998. godine kada su postavljene i dvojezične ploče. Za osnivanje vrtića glasovalo se i u Gradskom vijeću u kojem su tada sjedili predstavnici HDZ-a i SDSS-a. Vrtić Vukovar 2 danas broji 164 djece, rekla je Lončar. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene