Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasili požar na Plitvicama

Jedan ozlijeđeni vatrogasac pušten iz bolnice, drugi zadržan na liječenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica vatrogasca ozlijeđena su u subotu tijekom gašenja požara na drvenoj kući u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima.

"Ozlijeđena su dvojica vatrogasca iz Profesionalne vatrogasne postrojbe gospodarstvo Plitivička jezera. Jedan vatrogasac je 1983. godište i odmah pušten iz bolnice, a drugi, 1979. godište, koji je navodno pao i ima bolove u leđima zadržan je u bolnici", izjavila je Hini u subotu navečer glasnogovornica Policijske uprave (PU) ličko-senjske Maja Brozičević.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Nesreća kod Varaždina - 4 Tragedija kod Varaždina Maleno mjesto zavijeno u crno, sumještani se opraštaju od poginulih: "Žalosno je"; Policija poslala posebno upozorenje

Istaknula je da je požar drvene kuće gasio 41 vatrogasac sa 17 vozila. Dojava o požaru bila je u 14,25 minuta da u Plitvice Selu gori pokrovlje kuće. Glasnogovornica Brozičević rekla je kako je riječ o drvenoj kući 20 puta deset metara. Požar je ugašen, a policija će u nedjelju ujutro obaviti očevid kako bi utvrdila uzroke požara.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović rekao nam je kako je požar krenuo s potkrovlja kuće te se vrlo brzo proširio na ostatak kuće, koja je u potpunosti izgorjela.

Napominje kako se iz snimaka vidi da je požar planuo u krovištu, da takvom drvenom objektu ne bi bilo spasa ni da su vatrogasci kojim slučajem već bili na mjestu događaja, ali da je pravovremenom reakcijom vatrogasaca NP Plitvička jezera te kasnije i vatrogasaca JVP i DVD Plitvička jezera zaustavljeno širenje požara na cijeli kompleks.

"Zahtjevno je bilo i pregledavanje objekta da se izvedu eventualni gosti ili zaposlenici, a u podrumski se dio išlo s vatroorpornim odjelima i termovizijskim kamerama", kazao je Ostović.

Pojasnio je i da nije uobičajeno da na požar jednog objekta kao u Plitvica Selo dođe 17 vozila s 41 vatrogascem, ali da je razlog tomu bio što tamo nema hidrantske mreže pa je bilo potrebno puno cisterni jer je nadopunjavanje vozila vodom bilo vrlo ograničeno.

Prvi vatrogasci koji su došli bili su zaposlenici NP Plitvička jezera, koristili su šterne i obližnje jezero Kozjak, a onda su došle cisterne.

Ostović nije želio nagađati o uzrocima požara, no budući da je tada grmilo i padala je kiša, pretpostavlja da je uzrok požara grom.  (MT/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene