Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao dopis

Jedan od osnivača HDZ-a zatražio brisanje iz članstva: "Nisam se obvezao da ću do smrti biti član"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Gavran, koji je 1989. godine bio u inicijativnom krugu za osnivanje stranke, napustio je HDZ.

HDZ je napustio jedan od osnivača strane, Zdravko Gavran. On je, kako piše Novi list, 1989. godine bio u inicijativnom krugu za osnivanje stranke.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

U petak je zagrebačkom Gradskom odboru poslao dopis u kojem traži da ga se s današnjim danom izbriše iz članstva.

Gavran koji će do kraja današnjeg dana biti član predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a, u dopisu je napisao da je članarinu za ovu godinu podmirio uplatom na dostavljeni račun.

O razlozima odlaska iz stranke nije pisao, a neki njemu bliski HDZ-ovci kažu da je već dulje vrijeme iskazivao uglavnom nedefinirano nezadovoljstvo strankom i da se zbog toga već i ranije htio iščlaniti.

Sam Gavran negira da su u pozadini razlaza sa strankom politički motivi.

"U zahtjevu da me se izbriše iz članstva HDZ-a nisam naveo razloge moje odluke jer mislim da to nisam bio dužan. Riječ je o mojem privatnom činu. Nije u pitanju političko neslaganje s bilo kim ili bilo čim. Da jest ja bih to napisao. Činjenica je da sam prije skoro 29 godina bio među inicijatorima HDZ-a, ali to ne znači da sam time sebe obvezao da ću do smrti biti član stranke. HDZ sam smatrao instrumentom za realizaciju određenih ideja koje smo imali krajem osamdesetih godina, ali predmet mojeg zanimanja bile su i mnoge druge stvari i za njih mi je potrebno slobodno vrijeme. Ne želim više sudjelovati u stranačkim aktivnostima. Ni kad smo osnivali HDZ nije mi ambicija bila raditi u stranci i za stranku", rekao je za Novi list.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene