Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i HNB

'Je li moguće da najviša financijska ustanova u RH govori neistinu i obmanjuje javnost?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se u Udruzi Franak u priopćenju zapitali govori li HNB istinu, priopćenjem se oglasila Hrvatska narodna banka.

'HNB ne govori istinu?' naslov je priopćenja kojim su se u srijedu oglasili iz udruge Franak.

Pročitajte i ovo Iva Tadić NAKON ODLUKE VRHOVNOG SUDA Dužnici u švicarcima spremaju se i za Strasbourg: "Ići ću do zadnjeg atoma snage. Zaboraviti neću, uvijek sam bila borac" Slika nije dostupna Nezadovoljni 'VUJČIĆU LOPOVE' Udruga Franak održala prosvjed pred HNB-om, tražili ostavku guvernera

'Udruga Franak došla je u posjed dvije Odluke HNB-a iz 2003. i iz 2006. godine o obvezi dostavljanja izvješća o kamatnim stopama banaka na kredite i depozite. HNB tvrdi da posjeduje podatke o kamatnim stopama tek od kraja 2011. godine, pa se na taj način izgovara da ne može dostaviti podatke Udruzi Franak. Međutim, ove Odluke dokazuju da HNB ima sve podatke po svim kreditima i različitim bankama. Da li je moguće da najviša financijska ustanova u Republici Hrvatskoj govori neistinu i obmanjuje javnost?', poručili su u priopćenju.

O KONVERZIJI KREDITA U EURE 'Potrebno je poslati stručnjake u sve banke'

Na svojim stranicama oglasio se HNB.

'Slijedom učestalih medijskih upita, ponovno obavještavamo javnost da Hrvatska narodna banka ne raspolaže podacima o kamatnim stopama na kredite u otplati po valutama, uključujući euro, za razdoblje prije kraja 2011. godine, što je i objavila u priopćenju od 20. studenog ove godine', poručili su. Priopćenje u cijelosti pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene