Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li HTV Kadijeviću platio za razgovor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Intervju s bivšim jugoslavenskim ministrom obrane, Veljkom Kadijevićem, objavljen prije nekoliko dana na RTS-u, potaknuo je interes hrvatskih medija za razgovor s optuženikom za ratne zločine kojeg traži i Interpol i Hrvatska.

Zanimanje za razgovor s 'licem s tjeralice' Kadijevićem, koji koristeći status izbjeglice živi u Moskvi pokazale su i Nova TV i HTV.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

No Nova TV odmah je na početku pregovora odustala, jer je umirovljeni general za intervju tražio novac. Do pregovora s RTS-om o otkupu intervjua, kako su pisali neki mediji, nikada nije ni došlo.

"Sredinom listopada Nova TV je započela raditi na uspostavljanju kontakta s Veljkom Kadijevićem. Povratnu informaciju zaprimili smo početkom studenog u kojoj je kao jedan od uvjeta bio spomenut novac. Na zahtjev „Tražit ćemo između 5 i 10 tisuća eura“, odgovor je bio da Nova TV ne plaća svoje intervjue. S RTS-om Nova TV nije pregovarala o otkupljivanju intervjua, a pogotovo ne „pod svaku cijenu“. Jedino za što smo bili zainteresirani jest otkup 1 minute kako bismo u informativnom programu objavili informaciju da je Veljko Kadijević dao prvi intervju nakon 16 godina. Ovdje se radi o redovitoj proceduri kod otkupa bilo kojeg materijala od strane bilo koje televizije. Naposljetku RTS-ovi materijali nisu nam bili potrebno jer smo ih osigurali od Agencije Reuters čiji smo klijenti. Nova TV odbija sve insinuacije da se „utrkivala s HTV-om“ ili „nudila bjanko ček da preotme HTV-u ekskluzivu“. Ponavljamo, Nova TV ne plaća svoje intervjue, a osobito ne one Veljku Kadijeviću.", kaže glasnogovornica Nove TV Diana Tušek. 

>>
HVIDR-a: Prosvjedno pismo HTV-u

Kako je poznato da je Kadijević novac tražio, ne samo od Nove TV, već da je za razgovor s njim platila i RTS, logično je pomisliti kako je general novac tražio i od HTV-a.

Iako HTV demantira da su razgovor platili javnost je burno reagirala na mogućnost da je javna, državna televizija financirana pretplatom, platila susret sa ratnim zločincem kojega hrvatsko pravosuđe traži zbog zločina u Vukovaru i Dubrovniku. 

Reagirala je i HVIDR-a: Zgroženi smo činjenicom da je Hrvatska televizija pokazala interes i još k tome platila razgovor sa ratnim zločincem Veljkom Kadijevićem, čovjekom koji se hvali da je razaranjem Vukovara i većeg dijela Hrvatske potkresao krila Hrvatskoj vojsci, stoji u protestnom pismu HVIDR-e.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene