Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila nezakonitosti?

Jasmina Jovev BEZ POSLA ostaje 14. veljače!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održano je ročište na Županijskom službeničkom sudu za Jasminu Jovev. Nju se tereti za tešku povredu službene dužnosti dok je radila za županicu Marinu Lovrić Merzel.

Jasmina Jovev, koja je progovorila o navodnim nekaznoitostima sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, još je uvijek službenica županije, iako je neraspoređena, no već 14. veljače biti će nezaposlena, utvrđeno je danas na Službeničkom sudu u Sisku gdje joj se sudi zbog povrede službene dužnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

Sudu su iz županije dostavili rješenje o trenutačnom prestanku službe Jasnimi Jovev, ali sud ga nije prihvatio, jer je bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel uložila prigovor u kojem je navela da je četiri dana ovog mjeseca bila na bolovanju, zbog čega joj radni odnos ne može prestati danas već tek 14. veljače.

Jakovinu pitali je li on ministar kojem se obratila Jovev

HZZO provjerio Jovev, evo što su utvrdili!

Zbog toga je rasprava prekinuta, a nova je zakazana za 28. veljače. No, kako je pojasnila predsjednica sudskog vijeća Nataša Brleković, ako Jovev u to vrijeme više ne bude službenica Sisačko-moslavačke županije, nema procesne pretpostavke da joj se sudi na Službeničkom sudu.

Nakon što je maknuta s posla županičine šefice kabineta Jovev je koristila drugi dio porodiljnog dopusta, a potom je, odlukom županije bila neraspoređena.

Jovev je županicu optužila za nezakonito izvlačenje novca iz županijskog proračuna, no Lovrić Merzel je sve odbacila i najavila tužbu zbog klevete. Po pisanju medija, sisačko-moslavačku županicu navodno se od ranije istražuje zbog prodaje poduzeća Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i zbog kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska.

Predistragu o navodnim financijskim malverzacijama sisačko-moslavačke županice prošlog je tjedna preuzeo Uskok, po čijem je nalogu kriminalistička policija u petak pretražila prostorije županije u Sisku. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene