Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na visokoj nozi

Jarnjak o Dudeku i Regici: Jedni veliju da je bila nevina, jedni da nije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenjem carinika i graničnih policajaca otkriveno je pravo bogatstvo.

Luksuzne vile po Zagorju, skupocjeni automobili, apartmani na moru, samo su neki od pokazatelja raskošnog života državnih službenika koji su zbog žmirenja nad švercom robe, trenutačno u istražnom zatvoru. Luksuzna kuća u središtu Zaboka, stambena zgrada s poslovnim prostorima i 10 apartmana kod Zadra, 200 metara od mora, samo su dio imovine 'mozga' operacije.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante

>> Akcija Carina: Osmorici uhićenih jednomjesečni istražni zatvor

Iza kovanih ograda carinici očito nisu skrivali lagodan život. Ukusne delicije, morski plodovi, samo su neki od menija iz velebnih vila. Kad se ugase kamere, Zagorci pričaju kako je javna tajna da su svi uhićenici na mjesta u carini stigli na intervenciju HDZ-ova Ivana Jarnjaka, što on opovrgava.

Evo što je rekao na pitanje da se na carini nitko nije mogao zaposliti bez njegovog zelenog svjetla. 'Je, rekel je i Dudek kad su ga pitali: Dudek, jel Regica bila nevina kad si se ti ženil? On je rekel: Je, jedni veliju da je, jedni veliju da nije', rekao je Ivan Jarnjak.

Da su carinici svoj posao očito dobro naplatili, poručuje i zviždač Robert Matijević koji na ovu situaciju upozorava već sedam godina. 'Na carini se ništa neće promijeniti dok središnji ured carinske uprave ne bude detaljno počišćen od svih Barišićevih kadrova. Sto posto Mladen Barišić preko tih ljudi upravlja carinom i danas', tvrdi Matijević.

Iz Carine baš kao i kad im je uhićen i bivši ravnatelj Barišić  već treći dan nakon akcije šute. Na korupciju u svojim redovima nisu se udostojili ni osvrnuti, čak ni izraziti podršku
obračunu protiv kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene