Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman svjedočiti

Jarnjak o crnim fondovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivu Sanadera po izlasku iz remetinečkog istražnog zatvora očekuje nova optužnica - ona za izvlačenje više od 30 milijuna kuna iz državnih tvrtki. Uz brojne suradnike, optužen je i HDZ kao pravna osoba. USKOK je istragu obustavio tek protiv Ivana Jarnjaka, bivšeg glavnog tajnika stranke, koji je sada spreman o svemu svjedočiti.

Zadovoljstvo na licu Ivana Jarnjaka nakon što je USKOK odustavio istragu protiv njega. 'Ja sam govorio istinu o onome što se događalo i time sam obranio sebe, odnosno sve ono što se meni stavljalo na teret sam uspio opovrgnuti', rekao je HDZ-ov Ivan Jarnjak.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Jarnjak opovrgava i da je HDZ kao stranka imao veze s crnim fondovima. Službene financije tvrdi bile su besprijekorne, no u stranci je na snazi bio paralelni sustav financiranja. 'Svakako sam u tome uspio dokazati da je stranka u tome čista da pojedinci ono što su, ako su radili nešto, za to će oni biti pozvani da oni to objasne te okolnosti', rekao je Jarnjak.

O crnim stranačkim fondovima Jarnjak je na sudu spreman svjedočiti. 'Da ja moram se odazvati to je moja građanska dužnost. Ako me pozovu u svojstvu svjedoka ili obrana koja ili državni odvjetnik normalno da ću se odazvati', kaže Jarnjak.

Jarnjak ne zamjera nikome što je zbog istrage izbačen sa stranačkih izbornih lista. Za razliku od njega stranka će na optužnici ipak osvanuti. U HDZ-u još uvijek nisu odlučili tko će preuzeti obranu od donedavnog zastupnika stranke Vladimira Gredelja. Vremena je sve manje.

Optužnicu protiv Sanadera i ostalih osumnjičenih za izvlačenje oko 30 milijuna kuna iz državnih tvrtki USKOK tek što nije podigao.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene