448931
448931
448931
448931
448931

NAMETI U UGOSTITELJSTVU 'Taj ZAMP što nam je svima trn u oku...'

  • , 03.09.2016., 22:12
  • Autor:
  • komentara

Andrija Jarak je u sklopu rubrike 'Jarak u vašem dvorištu' posjetio Split i Podgoru. S uglednim ugostiteljima porazgovarao je o turizmu i tome što oni očekuju od izbora.

 
 
 
 
Jarak u vašem dvorištu: Što kažu ugostitelji i djelatnici u turizmu? (Video: Dnevnik Nove TV)
Jarak u vašem dvorištu: Što kažu ugostitelji i djelatnici u turizmu? (Video: Dnevnik Nove TV)

Turistička sezona polako se približava svome kraju. Pravo je vrijeme za zbrajanje učinaka i rezultata, ali jednako tako i prigoda da s vodećim ugostiteljima i hotelijerima u Splitsko-dalmatinskoj županiji porazgovaramo o tome koji su njihovi problemi i gdje je danas uopće hrvatski turizam.

Ugostitelji smatraju da smo otišli korak naprijed u odnosu na posljednjih 15-20 godina.

'Mi smo otišli naprijed što se tiče hrane, dizajna hrane, kulinarike općenito, podigli smo apartmane, jer prije 15 godina to nije bilo kao sada. Ono što ja smatram da je vrlo loše to je hrvatsko zakonodavstvo. Političari koji rade u Hrvatskoj nemaju pojma o ugostiteljstvu, nikad nisu to radili, nisu dali plaću, kaže nam Miro Bogdanović iz Strožanca.

Kaže i kako su opterećeni nametima.

'To je sve neregulirano. Pogotovo taj ZAMP, šta nam je svima trn u oku, šta ja evo održim vjenčanje u svom lokalu, mladenci dovedu muziku, svoju, ja na to ništa ne utječem, ja na to plaćam ZAMP, ni muzika ni mladenci', dodaje gospodin Bogdanović.

Andrija Jarak razgovarao je i sa svjetski poznatim kuharom i ugostiteljem Zlatkom Marinovićem.

'Ja bih samo apelirao na struku, molio bi Ministarstvo kulture da stave kuhare pod Ministarstvo kulture, kao što rade u Francuskoj i Španjolskoj, jer to je način da nam dođu, da nam dođe taj svijet. Ovi izbori, ne znam... Pazite, oni su doveli do toga da je sve postalo apsurdno, da to više nikog ne interesira, hoće li biti crni, crveni, žuti, plavi, ma sasvim je svejedno. Dajte nam da radimo, da zarađujemo za nas i da svima bude dobro', kaže gospodin Marinović.

A kakva je situacija u Podgori?

'Problem je da država malo skrbi o školovanju kadra, morao bi se više akcent bacit na školovanje', smatra gospodin Zoran Borić iz Podgore.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se