Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Twiteraši Hrvatsku proglasili 13. po ljepoti

Japanski novinari snimaju dokumentarce o Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestu po ljepoti u svijetu proglasili su twiteraši Hrvatsku. Najljepša zemlja svijeta po njima je Latvija, a Hrvatska je iznad razvikane Grčke i Francuske.

Ljepote Hrvatske već nekoliko dana obilaze i japanski novinari koji snimaju dokumentarce o turističkim destinacijama svijeta. Japanska tročlana ekipa Kansai televizije marljivo radi već treći dan. Do sada su obišli Istru i Liburniju, a današnji su dan proveli na Krku.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Novinare s Dalekog istoka oduševila je hrvatska priroda. 'Oduševile su me boje, jarke boje, prekrasni pejzaži...', rekao je Matsuda Hiroyuki, snimatelj. Besplatnu reklamu za hrvatski turizam Japanci su odlučili snimiti iz više razloga.

'Mi smo njima izuzetno simpatični zato što je to spoj jedne urbane sredine, ali koja je toliko mala da je to u njihovim razmjerima vrlo simpatično i neobično', objasnila je Nataša Jurina, direktorica TZG Krk.

o ocjeni twiteraša hrvatska je trinaesta najljepša zemlja na svijetu. S tim se ne slažu austrijski motoristi. Po njima- Hrvatska je broj jedan! 'Prekrasno je, priroda je čista, netaknuta, evo sad je toplo, možda se odemo i kupati, a kad smo dolazili padao je snijeg u gorju', rekao je Andy iz Austrije.

Neki su se danas već i kupali uživajući na plaži u toplom proljetnom suncu u društvu galebova. Puno je još aduta koje tek trebamo turistički iskoristiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene