Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon susreta s Milanovićem

Janša: Očekujemo da se svi drže dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija očekuje samo to da se svi drže dogovora, rekao je predsjednik slovenske vlade Janez Janša poslije podne u Bruxellesu novinarima, komentirajući svoj kratki susret s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem i najavu slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca da postoji mogućnost da Slovenija neće ratificirati hrvatski pristupni sporazum s EU-om ako ne dođe do rješenja pitanja Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj.

Janša je izjavio da je na sastanku čelnika država članica EU-a u petak, u zaključcima koji se odnose na proces širenja za Hrvatsku potvrđena važnost da ona razvija dobrosusjedske odnose, provodi međunarodne sporazume koje ju obvezuju, te da i dalje rješava sva otvorena i regionalna pitanja, uključujući i pitanja sukcesije.

Prema Janšinim riječima, to znači da se sve države nasljednice bivše Jugoslavije moraju poštovati obvezujući sporazum o sukcesiji iz 2001. godine.

Pročitajte i ovo Marija Vučković što će reći prosvjednici? Dnevnik Nove TV doznaje što je ministrica Vučković dogovorila u Slavoniji Slika nije dostupna Kreće već sljedećeg tjedna Janša: Ratifikacija gotova za najviše 30-ak dana

>> Janša bijesan zbog sindikalnog referenduma: To je sabotaža!

'Kao što sam već rekao, Slovenija ne očekuje ništa drugo nego da se svi držimo onoga što smo se dogovorili. Ako se to dogodi, ratifikacija pristupnog ugovora neće biti problem', rekao je Janša novinarima.

Dodao je da ako slovenskom pregovaraču za pitanje Ljubljanske banke Francu Arharu mandat i bude produljen za cijelu iduću godinu, to ne znači da se do rješenja ne može doći i ranije, do roka kad je predviđeno uključivanje Hrvatske u EU, te da se pitanje Ljubljanske banke moglo već i prije riješiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene