458732
458732
458732
458732
458732

Janica Kostelić prvi put govorila u Saboru: "Imala sam veliku tremu"

  • , 29.11.2016., 11:02
  • Autor:
  • komentara

U Saboru je danas prvi puta govorila Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport

 
 
 
 
Janica najavila prve poteze na novoj funkciji (Video: Dnevnik Nove TV)
Janica najavila prve poteze na novoj funkciji (Video: Dnevnik Nove TV)

Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport danas je prvi put govorila s govornice u Hrvatskom saboru. Predstavila je nove članove odbora za dodjelu Državne nagrade za sport "Franjo Bučar".

Naša najpoznatija sportašica pritom nije mogla sakriti nervozu.

"Ovo je moje prvo izlaganje u Saboru. Nervoza je tu. Nadam se da neće biti puno greški", kazala je Kostelić te nabrojala predložene članove odbora.

Nakon rasprave Kostelić se zahvalila na iskazanom povjerenju.

"Nadam se da nikoga neću iznevjeriti, a posebno ne male sportaše. Nadam se da ćemo se prestati dijeliti po gradovima te da ćemo svi zajedno raditi za bolju Hrvatsku. Trebamo biti zahvalni što imamo državu i što imamo gdje pripadati", kazala je Kostelić.

Nakon obraćanja, Kostelić je priznala kako je imala veliku tremu te naglasila da će se uhvatiti u koštac s problemom Zakona o sportu. 

"To mi je dužnost i stvarno se nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju. Ne treba to biti vrhunski sport, ali mislim da svaka osoba se treba brinuti prvenstveno za sebe, a mi smo tu kako bi im pružili bolje uvjete.  Taj zakon već dugi niz godina je zapostavljen i radilo se uvijek na tome da su interesne skupine uvijek gurale nekakav svoj dio. Mislim da bi bilo dobo da cjelokupni jedan zakon, dobar kvalitetan napravimo, a ne da idemo na horuk kako bi se reklo i zadovoljavamo nekakve male interese", kazala je Kostelić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se