Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Jandroković: Želimo uspjeh u Afganistanu pa šaljemo još vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova europskih integracija Gordan Jandroković danas je hrvatsko sudjelovanje na konferenciji o sigurnosnoj politici u Muenchenu ocijenio vrlo uspješnim, posebice u odnosu na hrvatsko očekivanje pozivnice za članstvo u NATO-u, ali i zbog plodonosnog jučerašnjeg sastanka sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom.

"Možemo biti zadovoljni s onim što smo čuli u Muencnhenu - nakon vrlo uspješnog sastanka s ministrom Rupelom, razgovarali smo i s mnogo dužnosnika zemalja članica NATO-a i ponovljena nam je jasna spremnost
da Hrvatska na summitu u Bukureštu dobije pozivnicu za članstvo u NATO", rekao je Jandroković hrvatskim novinarima.

Pročitajte i ovo Svećenik tijekom mise, ilustracija (Foto: dnevnik.hr) U MÜNCHENU Hrvatskom đakonu uvjetna kazna za silovanje ministrantice. Po odlasku sa suda nasmiješio se i zapalio cigaretu... Snježna oluja poremetila promet u južnoj Njemačkoj i Austriji (Foto: REUTERS) Strah od lavina Snježna oluja stvorila probleme: Prometni kaos u južnoj Njemačkoj i Austriji

Zadovoljstvo postignutim u Muenchenu još je u subotu izrazio ministar obrane Branko Vukelić i naglasio da Hrvatska s velikim optimizmom može čekati summmit jevernoatlantskog saveza početkom travnja u Bukureštu.

Sudjelujući u jutrošnjoj raspravi posvećenoj budućnosti Afganistana, ministar Jandroković je rekao da "Hrvatska kao zemlja koja sudjeluje u operaciji ISAF-a s 200 vojnika, želi vidjeti uspjeh te operacije i što skoriju stabilizaciju stanja u toj zemlji".

"Sudjelovanjem u Afganistanu Hrvatska želi pridonijeti stabilizaciji kriznih stanja u svijetu", rekao je ministar Jandroković, podsjetivši da će prošlogodišnjom odlukom Sabora Hrvatska povećati broj svojih vojnika u Afganistanu na 300".

Iako je ponovio zadovoljstvo uspješnim jučerašnjim sastankom sa slovenskim ministrom vanjskih poslova, šef hrvatske diplomacije ga nije htio dodatno komentirati, rekavši da nema potrebe ništa dodavati jučerašnjem obraćanju medijima. 

Dvojica su ministara u subotu najavila novu dinamiku u odnosu dviju zemalja, "toplije odnose" i brže rješavanje otvorenih pitanja.

Hrvatsko izaslanstvo, predvođeno ministrima Jandrokovićem i Vukelićem, sudjelovanjem na raspravi o Afganistanu završilo je svoj boravak na konferenciji u glavnom bavarskom gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene