Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvijanje odnosa

Jandroković primio veleposlanika Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u ponedjeljak u Zagrebu u nastupni posjet kosovskog veleposlanika u Hrvatskoj Valdeta Sadikua i istaknuo da će Hrvatska u budućnosti razvijati svestrane odnose s Kosovom, priopćeno je iz MVPEI-a.

Čestitajući veleposlaniku Sadikuu na stjecanju neovisnosti, Jandroković je rekao da je Hrvatska prihvatila političku realnost te je zajedno s Bugarskom i Mađarskom u ožujku prošle godine priznala njegovu neovisnost. Dodao je da je službeni Zagreb spreman staviti na raspolaganje svoja iskustva iz euroatlantskih integracijskih procesa i iskustva u izgradnji državnih institucija, stoji u priopćenju. Sadiku je zahvalio na suradnji i potpori Hrvatske, kao i na činjenici da je među prvima priznala Kosovo te podržala poziciju te nove države svojim istupom pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Slika nije dostupna Normaliziranje odnosa Hrvatski veleposlanik: Nismo htjeli poniziti Srbiju

>> VS: SAD pohvalio Mesićev posjet Kosovu

Sugovornici su izrazili uvjerenost da će suradnja dviju država na gospodarskom planu dobiti dodatni zamah ostvarenjem već započetih projekata, a interes Hrvatske za što jačom gospodarskom suradnjom potvrđuje i činjenica da na Kosovu već posluju hrvatske tvrtke i već godinama djeluje ured Hrvatske gospodarske komore, navodi se u priopćenju MVPEI-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene