Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazak u EU

Jandroković o završetku pregovora razgovarao s francuskim senatorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković razgovarao je s francuskim senatorom Didierom Boulaudom o završetku hrvatskih pristupnih pregovora s EU i bilateralnim odnosima, priopćio je MVPEI.

Boulaud, član Odbora za europske poslove i zamjenik predsjednika Odbora za vanjske poslove, obranu i oružane snage francuskog Senata, potvrdio je potporu oba doma francuske Nacionalne skupštine što skorijem ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

>> Neke zemlje ne žele da Hrvatska dobije datum ulaska u EU?!

Jandroković je naglasio važnost ove potpore posebice u ključnom trenutku završne faze pregovora. Ponovio je pritom kako je cilj hrvatske vlade završiti pregovore u lipnju ove godine.
Sugovornici su izrazili zadovoljstvo postignutom razinom bilateralnih odnosa koji su, kako stoji u priopćenju, dosegli 'strateško partnerstvo.'

Jandroković je najavio svoj skori posjet Francuskoj gdje će se sastati sa svojim kolegom Alainom Juppeom.(Hina)



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene