Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Saboru o 'lex Perković'

'Nijemci će se uvijek pitati lažu li Hrvati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogovor oko 'lex Perković' u Europskoj komisiji komentirali su i saborski zastupnici.

'Potrošili smo četiri mjeseca koje su pojeli skakavci i gospodin Milanović je napravio veliku štetu jer nakon ovoga kada ćemo poslovati sa Njemačkom, Nijemci će reći: 'Trebamo vidjeti hoće li nas prevariti, lažu li Hrvati, laže li premijer', i mislim da bi se premijer trebao ispričati hrvatskoj javnosti jer smo ispali zemlja koja radi ne fer koja jedno obećava, a drugo radi', rekao Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista.

Pročitajte i ovo Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

'Pozdravljamo dogovor ministra Miljenića i povjerenice i to je na tragu onoga što je najavljivano', kaže Goran Beus Richembergh, no dodaje kako smo mogli i bez toga.

'Dobro je da nema sankcija, ali opet ne znamo kad će izmjene stupiti na snagu. Tri je mjeseca izgubljeno. Gdje smo bili? Nigdje. Što smo radili? Ništa. Osim što smo se dodatno međusobno dobro posvađali i pooptuživali, rezultati su nikakvi', rekla je Jadranka Kosor, nezavisna zastupnica.

Dragica Zgrabec iz SDP-a rekla je kako je to očekivani dogovor. 'Dobili smo mogućnost da i u tom intervalu do konačne primjene zakona možemo pokrenuti i promjene Ustava jer je to zapravo najveća prepreka za izručenje dijela ljudi za koje će se tražiti Europski uhidbeni nalog jer su jednim dijelom otišla u zastaru. Hrvatskoj je ovo trebalo jer se pokazalo da o nekim stvarima treba pregovarati da bi postigli ono što želimo, a to je da svi građani zemalja EU budu u ravnopravnom položaju', kaže Zgrebec.

>> Orsat Miljenić: Do 1. siječnja 2014. mijenja se 'lex Perković'

'Najvažnije je u ovom trenutku da je Hrvatska izbjegla sankcije i nadamo se da će u Vladi biti dovoljno mudrosti da nas više ne dovede u situaciju u kojoj smo bili da Hrvatska ne bude financijski kažnjena. Ovo nije kompromis ovo je ustupak i dobra volja komisije kojom je pružena ruka Vladi RH da izađe iz ove situacije koja je bila potpuno nepotrebna štetna i utjecala je na vjerodostojnost Hrvatske', rekao je Gordan Jandroković, zastupnik HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene