Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije u Saboru

Bianca Matković o Sanaderu: Drago mi je da nije klonuo duhom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo pojavljivanje na sudu bivšeg premijera Ive Sanadera i odgoda zbog utvrđivanja zdravstvenog stanja izazvala je različite reakcije.

'Ja bih danas, da je meni kojim slučajem bilo suđenje, kao i sada došao bih u svečanom odijelu i bio bih pravi 'fajter', Dalmatinac od 120 kilograma i dva metra. Ne govorim toliko jezika, ali govorio bih, bio bih moćan, jak i uvjerljiv kao uvijek, bez dlake na jeziku, a ne bih bio kukavica', kazao je HSS-ov Stipe Gabrić Jambo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

'Čuo sam na radiju kad sam išao ovamo što je bilo... Kad je barba Luka davno predstavio Sanadera, ja se toga sjećam, govorio je - naočit muškarac, visok, markantan, Dalmatinac, govori jezike... A danas je to... Žao mi je jako... Ja ga žalim', dodao je Jambo.

>> Sanaderu potrebno liječenje, najmanje do sutra ostaje na Rebru

>> Pogledajte sve snimke sa suđenja Sanaderu

Sanaderovo pojavljivanje na sudu prokomentirao je i SDP-ov čelnik Zoran Milanović.

'Nisam pratio početak suđenja Sanaderu. Nisam stigao, ali čuo sam glavne vijesti. Očekujem da ozdravi, da mu bude bolje. Pravda mora biti uslužena'.

'Mislim da je u dobrom fizičkom stanju i osobno nisam primijetio neki poseban razlog da se proces ne nastavi svojim tijekom, ali poštujem da se može napraviti odgoda zbog zdravstevnog pregleda kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje. Da ne bi bilo nikakve sumnje da je bivši premijer u stanju pratiti sudski proces i da ima pravično suđenje', kazao je SDP-ov Željko Jovanović te dodao da očekuje pravedno suđenje. 

 

U Saboru se pojavila i HDZ-ova zastupnica Bianca Matković, koja je na raspuštanje Sabora došla s porodiljnog.

'Nisam gledala suđenje Sanaderu, moje dijete je inzistiralo na papanju i morala sam namiriti sve njegove potrebe prije nego što dođem ovdje', kazala je Matković te ipak dodala kako je vidjela 'nekoliko kadrova'. 'Par kila je mršaviji, ali vidjela sam da nije klonuo duhom i to mi je drago'.

Sanaderov prijatelj, HDZ-ov zastupnik Jerko Rošin također drži da Sanader dobro izgleda.

'Izgleda mi pristojno, nije tako propao. Za srčane probleme sam znao i prije. Valjda će se nakon koronografije znati pouzdanije što mu je i kako je', kazao je Rošin te dodao kako od suđenja očekuje 'pošteni pregled' onoga što je. 'Argumentiranost optužbe i argumentiranost obrane. Vidjet ćemo kako će završiti, ne ulazim u predmet s pravne strane'.

Vladimir Šeks je kazao kako mu je žao što se bilo koji član parlamenta našao na udaru zakona. 'Uključujući i bivšeg premijera i bivšeg saborskog zastupnika Ivu Sanadera'.

Na pitanje 'jeste li pratili početak suđenja' Šeks je kazao: 'Nisam imao prilike. Nisam ga vidio, ali sam čuo da ne izgleda dobro'.

Početak suđenja nije pratio ni nekadašnji Sanaderov ministar gospodarstva Branko Vukelić.

'Ja ne gledam to. Uopće ne pratim ni vijesti ni politiku sada dok se liječim gledam filmove, slušam glazbu, čitam nešto i to je nabolje za mene u ovom trenutku', kazao je Vukelić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene