Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao se

Jakovina: Za propust smo jednostavno zaboravili obavijestiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović na Sjednici Vlade osvrnuo se na slučaj ministra Jakovine i njegove imovinske kartice.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije svoju tvrtku prebacio na treću osobu, što je po zakonu bio dužan. Tvrtka je dužna 150 tisuća kuna, gdje spada i dug Hrvatskim vodama u kojima je Jakovina, kao ministar, predsjednik Upravnog vijeća. Za premijera u ovom slučaju nema sukoba interesa. No ostalim je ministrima poručio da im se takvi propusti ne smiju događati.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>> Milanović o Jakovini: Ne dajte da nas love na ovakvim sitnicama

'Oni koji ne vide balvan-revoluciju u svom oku, ali traže iverak u tuđem i naći će ga. Dakle, nemojte im davati povoda. Tu naravno nema sukoba interesa, ali ima propusta. Nemojte da se to nekome dogodi. Nemojmo dopustiti da nas na ovakvim sitnicama love i da se ljudi moraju pravdati', kazao je premijer na Sjednici.

O svemu je progovorio i ministar Jakovina. 'Povjerenik koji je preuzeo firmu dobio je naputke i to će biti riješeno u najkraćem roku. Propust za koji sam se ispričao, bilo je prijavljeno kartici, jednostavno smo zaboravili obavijestiti', kazao je ministar Jakovina novinarima. Na pitanje je li mu bilo neugodno zbog toga, samo je kratko odgovorio: 'Ispričao sam se. Hvala'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene