Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći rezultati u povijesti

Jakovina: Bonusi Uprave Hrvatskih šuma su zarađeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) izjavio je u petak da su milijunski bonusi članova Uprave Hrvatskih šuma (HŠ) zarađeni jer su poslovni rezultati HŠ-a u vrijeme te Uprave bili bolji i značajno veći nego ikad u povijesti.

Komentirajući ugovore članova Uprave HŠ-a, koji im osiguravaju višemilijunske bonuse i otpremnine, Jakovina je ustvrdio kako su njihovi poslovni rezultati omogućili dobit za HŠ i Hrvatsku od preko 500 milijuna kuna, a tako rade razvijene države u kojima državna poduzeća pune proračun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tolušić o nepravilnostima: ''Nitko ne bi trebao koristit svoj položaj da netko njegov dobiva projekte'' Slika nije dostupna Pnovno pod povećalom Tolušić o radu bivšeg ministra Jakovine: "To su čudovišta iz ormara"

To nije zadržana dobit, ona je uplaćena u proračun, rekao je Jakovina istaknuvši da 2012., kada su potpisani ugovori s članovima Uprave, nije mogao znati da će poslovanje biti tako dobro. "Na ovoj priči smo pokazali da država može biti dobar gospodar. Moje pitanje za sve je zašto sve ostale uprave Šuma prije nisu imale takve rezultate", kazao je za televiziju N1.

Na podsjećanje da ga je i Siniša Hajdaš Dončić, bivši SDP-ov ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, prozvao da potpisivanjem tih ugovora nije poštivao odluku Vlade, Jakovina je ustvrdio da su članovi Uprave koje je on postavio imali znatno manje benefite od prijašnjih Uprava. "To je bila moja greška, snosio sam odgovornost, a sa sadašnjim saznanjem bih napravio drugačije", rekao je dodavši kako nije učinio ništa loše.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u četvrtak kako je s predsjednikom i dva člana Uprave HŠ-a postigao džentlmenski dogovor da odstupe sa svojih funkcija, uz otkazni rok od tri mjeseca. Također je poručio da im ne namjerava isplatiti bonuse i otpremnine, te je najavio dolazak revizije u to javno poduzeće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene