Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispunit će svoje obveze

Jakovčić: U EP-u se posvećujem problemima Hrvatske i Istre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ovac Ivan Jakovčić, koji bi u Europskom parlamentu trebao preuzeti na jučerašnjim izborima osvojen mandat SDP-ovca Nevena Mimice koji ostaje povjerenik Europske komisije, izjavio je jutros kako će se kao europarlamentarac posvetiti problemima Hrvatske i Istre.

"Maksimalno ću se posvetiti problemima s kojima se suočava Hrvatska i Istra", izjavio je Jakovčić, nakon što su sinoć u IDS-ovom izbornom stožeru proslavili što stranka zahvaljujući njegovu mandatu izlazi iz okvira regionalne i nacionalne stranke te postaje punopravna europska parlamentarna stranka.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin dobili su puno glasova Sjevernjačka struja želi preuzeti SDP: Dvojica zastupnika u igri za nasljednika Peđe Grbina Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade

Jakovčić se u izjavi zahvalio svima koju su mu dali glas kao četvrtom na listi Kukuriku koalicije na jučerašnjim izborima, odnosno dali mu povjerenje u Istri te drugim dijelovima Hrvatske. "Još jednom se potvrdila snaga IDS-a u Istarskoj županiji", poručio je.

HDZ - ova koalicija 41,43 %, SDP-ova koalicija 29,92 %, ORaH 9,41 %! HDZ-u 6 mandata!

Istaknuo je kako ga veseli i činjenica što je tijekom kampanje i na samim izborima prepoznat kao kandidat i u drugim dijelovima zemlje, pa će se stoga maksimalno zalagati da u Europskom parlamentu izvrši svoje obveze prema biračima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene