Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autohtoni hrvatski proizvod

Jakovčić predstavio bezalkoholno piće od plodova smrikve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić predstavio je danas u Poreču napitak od plodova smrikve ili smrički.

Radi se o bezalkoholnom pićeu 'Gineta',  koji će se proizvoditi u suradnji s Jamnicom. Riječ je o autohtonom hrvatskom proizvodu iz Istre koji je rezultat kvalitetne suradnje i želje za unapređenja hrvatske turističke i gastronomske ponude, kazao je Jakovčić predstavljajući piće kojim će se baviti u svojoj poduzetničkoj budućnosti.

'U ovom slučaju radi se o mom povratku u poslovni svijet sa starom idejom koja postoji već petnaestak godina', kazao je Jakovčić koji je već ranije najavio da se nakon što ode iz politike namjerava vratiti u poslovni svijet. 'Gineta' je autohtono istarsko bezalkoholno osvježavajuće piće, koje je do danas zadržalo izvorni običaj pripreme. Naime, kako je rekao, iako rijetko, u seoskim domaćinstvima i danas znaju pripremiti taj jednostavan napitak od plodova smričke (gineprusa, brinja ili kleka).

Pročitajte i ovo Gazirano piće - 2 Istraga u tijeku Mladić koji se otrovao lužinom u kafiću pušten iz bolnice, njegova obitelj kaže: "Nitko nas nije zvao" Piće na polici trovanje pićem Kakva je to lužina pronađena u uzorku iz Rijeke? Stručnjak pojašnjava detalje

>> Jakovčić: Konzervatori su htjeli zaustaviti gotovo svaku investiciju!

Jakovčić je i osnivač tvrtke 'Juniperus' (koju je dok je na funkciji župana predao na vođenje jednom odvjetničkom uredu), a koja je s Jamnicom u rujnu prošle godine potpisala ugovor o poslovnoj suradnji. ''Gineta' se, ističu iz Jamnice, uklopila u njihov proizvodni program namijenjen HoReCa segmentu kao specifičan izvorni hrvatski proizvod iz Istre i bit će dio ponude koju će Jamnica predstaviti tijekom godine.'

Direktor Jamnice Ivica Sertić novinarima je kazao kako 'Ginetom' idući tjedan kreću u distribuciju i prodaju. 'Proizvod će biti plasiran najprije u Istri i Primorju, a potom po cijeloj Hrvatskoj. Do kraja godine planira se proizvesti 1,5 milijuna boca ovog pića, što bi trebalo rezultirati prihodom od pet do šest milijuna kuna', naglasio je Sertić. Dodao je kako se tvrtka 'Juniperus', prema ugovoru, prve dvije godine odriče prihoda u korist reinvestiranja sredstava u marketing. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene