Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jakovčić pozdravio odluku o povećanju proračuna pulske bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je sjednici Poglavarstva Istarske županije u Puli pozdravio najavu ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da će se s dva milijuna kuna povećati mjesečni proračun pulske Opće bolnice.

Time će se, ocijenio je Jakovčić, "ispraviti nepravda koja je do sada učinjena pulskoj bolnici".

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

Pulska bolnica u posljednjih desetak godina posluje s ozbiljnim gubicima, a najava ministra Milinovića da će se za dva milijuna kuna povećati njezin mjesečni proračun, dokaz je da će se pozornost konačno posvetiti i zdravstvenim ustanovama koje bilježe gubitke", naglasio je Jakovčić.

Ocijenio je da zdravstveni sustav u Hrvatskoj očito ne funkcionira onako kako se od njega očekuje jer "gotovo sve bolnice u Hrvatskoj, pa i one s većim proračunom od pulske, iskazuju gubitke".

Župan Jakovčić zatražio je da se ukupna dugovanja bolnica rješavaju u sustavu sanacije cjelokupnog zdravstva u Hrvatskoj.

"S novom odlukom o povećanju mjesečnog proračuna stvorene su pretpostavke za kvalitetno funkcioniranje pulske Opće bolnice. Sada su na potezu sami zaposlenici da ispune očekivanja", zaključio je istarski župan Ivan Jakovčić. Ujedno je izvijestio članove županijskog Poglavarstva da će do kraja godine biti dobivena građevinska dozvola za novu opću bolnicu. Time će, kako je istaknuo, biti ispunjene sve pretpostavke da istarsko zdravstvo konačno profunkcionira.

Pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romanita Rojnić naglasila je kako su u 2007. godini tri od ukupno pet zdravstvenih ustanova u Istri, koje su u vlasništvu Županije, osim Zavoda za javno zdravstvo i "Istarskih ljekarni", poslovale s gubitkom od ukupno 35,4 milijuna kuna.

Kako se tom prigodom čulo, pulska Opća bolnica, kao najveća zdravstvena ustanova u Istri, lani je imala gubitak od 31,8 milijuna kuna, tako da njezin ukupni gubitak sada iznosi 133,8 milijuna kuna. Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" u Rovinju lani je iskazala gubitak od 3,1 milijun kuna dok su istarski domovi zdravlja imali gubitak od 1,4 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene