Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za Novu TV

Jakovčić otkrio svoj prijedlog u svezi Plomina koji će uskoro predložiti i Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo mjesec dana nakon tužbe protiv Ministarstva zaštite okoliša, župan Ivan Jakovčić podignuo je tužbu i protiv Ministarstva graditeljstva. Čvrstog je stajališta da na Labinštini ni pod koju cijenu ne želi ugljen.

Nevolje u vladajućoj koaliciji se ne stišavaju, a Plomin je i dalje vruća tema. I dok predsjednik  IDS-a Ivan Jakovčić podiže tužbe protiv nadležnih ministarstava, SDP ne odmiče od svojih uvjerenja. 'SDP je uvijek tu bio jasan i kod nas nije bilo ni populizma ni bilo čega drugog, mi smo za izgradnju TE na predloženi energent', rekao je saborski zastupnik Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Telefoniranje, ilustracija završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

>> Nove nevolje u koaliciji: Jakovčić tuži Ministarstvo graditeljstva

Istarski župan i predsjednik IDS-a Jakovčić je rekao kako mu nije drago činiti sve ovo, ali da nema izbora. 'Želim zaštititi ono što je interes Istre, u ovom slučaju je svakako čist okoliš. Ne želimo ugljen, želimo plin', rekao je.

Jakovčića smeta i što mu se iz Vlade već dva mjeseca od sastanka o Plominu nitko ne javlja. Iz vladajuće stranke zamjeraju mu pak način na koji se protivi dosadašnjim dogovorima. 'Svatko ne samo da smije nego i mora komentirati i davati prijedloge, iako bi bilo ljepše da se nekad to čini u četiri oka i da se malo bolje argumentira, a ne ovako, što bi se u javnosti moglo protumačiti, zabija nož u leđa', dodao je Grbin.

Jakovčić koaliciju ipak ne misli napuštati, a s premijerom Milanovićem još nije razgovarao. 'Ja sam mu poslao poruku, nadam se da će se javiti na', rekao je Jakovčić i za Novu TV otkrio svoj novi prijedlog koji će mu kao dodatni argument u korist plina i predložiti. 'Ovo je ekskluzivno moj novi prijedlog zajedno s Katarom izgraditi LNG terminal u Omišlju. To je svega nekoliko km daleko od Plomina i to može biti zaista nešto što je sjajan energetski kompleks koji je blizu jedan drugoga', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene