Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u koaliciji

Jakovčić: Milanović će izgubiti lokalne izbore i ostati sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Jakovčić ispričao je kada su i zašto nastale razmirice unutar koalicije te zašto je odlučio ostati u politici.

Glavni čovjek IDS-a Ivan Jakovčić, nakon izbora za Europski parlament spominjao se u kontekstu najvećeg gubitnika izbora. No, on ne misli tako. 'Ja sam moralni pobjednik izbora. Samo najveće političke stranke bile su ispred mene. Naravno, ne treba niti napominjati da se svi analitičari slažu s onim što je očigledno, i najveći je paradoks ovih izbora na kojima je pobijedio HDZ - da je moja samostalna lista ovaj put bila uz SDP, HNS i HSU, HDZ ne bih bio pobijedio. To je jasno kao dan', rekao je Jakovčić u intervjuu za Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon sjednice Milanović odgovorio na pitanje što će Sabor raditi do 15. srpnja Slika nije dostupna Brojni nesporazumi 'Odnosi Srbije i Hrvatske na najnižoj razini od 2000.'

Predsjednik IDS-s tvrdi i kako mu je premijer Zoran Milanović u prosincu prošle godine izravno rekao kako ne može biti na njegovoj listi jer se, navodno uplašio da bi upravo Jakovčić mogao dobiti najveći broj preferencijalnih glasova. 'Ja sam razumio taj strah i prihvatio sam to. Ali, on je tada računao da ću ja dobiti 1 - 1,5 posto glasova, a ne gotovo 4 posto. Sada je jasno da je to direktno utjecalo na ukupni rezultat', rekao je Jakovčić.

>> Jakovčić i Milanović ne razgovaraju, HNS i HSU šute

Dodao je i kako su odnosi između njega i Milanovića pukli još u ljeto 2011., godine, prije parlamentarnih izbora, kada je on s Jadrankom Kosor potpisao ugovor o gradnji nove pulske bolnice i Brijuni Rivijere. 'Možda sam zaboravio nazvati Zorana, pa što? Zar sam za svaki posao koji sam obavljao i tada kao župan trebao obavještavati Kukuriku partnere? Pa samo sam radio svoj posao', kaže Jakovčić.

A zašto je nakon najave povlačenja iz politike ipak odlučio ostati? 'U prosincu 2011. Milanović me lijepo pitao gdje se vidim u budućnosti, ja sam rekao u EP-u, on je rekao - može, ali onda za to moraš, Nino, nešto ponuditi. Pitao sam što, rekao je: Pulu. Glatko sam odbio! Tu je nastao problem', ispričao je čelnik IDS-a.

Jakovčić smatra kako mu se premijer neće javiti, bar ne do lokalnih izbora. 'Očito je da se Milanović spreman toliko inatiti da izgubi i lokalne izbore. A izgubit će ih', tvrdi Jakovčić koji smatra i kako će Milanović ostati sam i to vrlo skoro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene