Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlični međuregionalni europski odnosi

Jakovčić: Istra je dala presudan doprinos u europeizaciji Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić izjavio je danas kako je Istra presudno pridonijela europeizaciji Hrvatske, posebno porukama o ljudskim pravima i antifašizmu, o kojima se prije dvadeset godina osim Istre u Hrvatskoj nitko nije usudio govoriti.

'Istra u Hrvatskoj prednjači u europskom, regionalnom povezivanju. Odnosi s desetak europskih i izvaneuropskih regija su nam odlični, kao i s Europskom komisijom', kazao je Jakovčić na konferenciji za novinare u povodu završetka Europskog tjedna i Dana Europe. Govoreći o skorašnjem završetku pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Jakovčić je istaknuo da Hrvatska nema alternative kad je posrijedi ulazak u EU.

'Iako je danas među dobrim dijelom naših građana Europa najnepopularnija tema, Hrvatska mora postati članicom Europske unije i ne može ostati izolirana. Hrvatska je gospodarski, kulturno i na svaki drugi način pupčano vezana uza zemlje Europske unije, u koju moramo ući što prije', rekao je Jakovčić Dodao je i kako su za nedavna posjeta Istri članovi izaslanstva OESS-a primijetili kako Istarska županija zbog svoje multikulturalnosti i dvojezičnosti može biti ogledan primjer kako razvijati manjinska pitanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene